Baj,hogy siet a lànyom mindennel?
Biztosítva van neki a szabad mozgástér,ami úgy tudom nagyon fontos, a nap nagy részét lent tölti a földön (velem együtt termèszetesen). Forog hasról-hátra, hátról-hasra mindkét irányban, kúszik is egy ideje, de már a mászást próbàlgatja, szerintem 1-2 nap és be is indul. Mivel még csak 6hós, kicsit aggaszt,hogy nem e valami problémát jelez,hogy ilyen korán csinálja a dolgokat?
Nem az a tipikus hurkás baba, vékonyabb, de nagyon erős picilàny.

Nálunk nem okozott semmi problémát. Három hónaposan dévényre vittem, mert feszes volt az izomzata. A fejét sem tudta megemelni szinte.
Négy hónaposan forgott, hat hónaposan ült, nyolc hónaposan mászott és felállt az ágy mellett. Szintén nyolc hónaposan kezdett "szavakat" is mondani. Egyedül az önálló járás csúszott meg, tizenhárom hónaposan kezdett járni önállóan, úgy, hogy nem fogtuk az egyik kezét. Azóta már másodikos. Semmi probléma nincs vele.
A kisfiam öt hónapos és oldalra tud fordulni még csak. Néha sikerül átfordulni. Ő lasabban fejlődik. Mondjuk elég hurkás de elvileg ez nem befolyásolja a mozgásfejlődést. 🤷♀️

Mi más okból járunk neurológushoz, és nem mondta hogy baj lenne.
Nálunk is hamar csinál mindnet.

Nagy eséllyel semmi bajt nem jelez.
Hiperaktív, adhd-s gyerekek sokszor korábban kezdik a különböző mozgásformákat, ezért terjedt el, hogy baj.

köszi a válaszokat, ügyes gyerkőceitek vannak nagyon, gratulálok mindenkinek hozzájuk 😊😊
a hiperaktivitás és az ADHD hány éves kortól állapítható meg biztosan? Ezek öröklődő betegségek, vagy autoimmun? Bocsi a kérdésért, csak érdekel, de semmi tapasztalatom ebben a témában 😊

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!