Mikor és milyen alvókát/nyunyókát/rongyit választott a gyereked?

14 hónapos, szintén soha nem volt ilyenje.
Feleslegesnek tartok újszülött kortól kialakitani nála egy függőséget..

10 hónapos volt, mikor egy egy /kb 1x1 méteres plüss kutyafejes vastag takaró, csak takarónak kicsi/ plüsst magához szorított a bevásárlókocsiba ülve, és nem akarta elengedni, most 5 éves és még mindig azon alszik, csak már ráterítem egy ideje egy másik párnára.
Se külföldön, se Magyarországon nem lehet ilyet kapni már, úgyhogy minden mosás alkalmát végig izgultam, hogy ne essen baja.

3 vok
Érdekes h nálunk a kicsiknek van korip (koraszülötteknek polip) már az inkubátorban is velük volt, azokhoz mégsem ragaszkodnak 🤔

#12 Az világos, hogy a gyermekek egy rongyihoz való ragaszkodása a szülő iránti szeretetét tükrözi és teljesen normális?
Nem függőség.

Nagyobbiknak sose volt, most sincs ilyen. 5 éves.
Kicsi most lesz 2 és most kezdte el hurcolászni a nagyobb egyik babáját.

Kb. 3 honaposan a tesója adott neki egy plüss méhecskét. Ő lett Zümi. A csápjával cirógatja magát. Már ezerszer leszakadt, én szoktam rá újat horgolni. A mosással bajban vagyok mert szagolgatja. Van több is váltónak de csak az eredetit szereti. Lassan 4 éves de a zümi mindig mindenhol vele van.
A tesóinak nem voltak ilyen alvókái.
Érdekes, hogy kinél, miért és mikor alakul ki ez a ragaszkodás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!