Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan tömegközlekedtek...

Hogyan tömegközlekedtek néhány hónapos babával?

Figyelt kérdés

Egy megyeszékhely melletti településen élünk, sajnos elég ritkásan jár a busz, 5 órakor jön el az utolsó alacsonypadlós helyi járat. Ezután már csak távolsági buszok jönnek erre, amelyekre az esetek 90%-ban nem lehet babakocsival felszállni.

Jogsim még nincs, most csinálom a Kreszt, szóval maga a jogsi valószínűleg csak a baba születése után lesz meg, de őszintén szólva, néhány hónapig még nem akarok semmiképp egyedül járni kocsival, amíg rutint nem szerzek a férjem mellett.

Szóval, ti hogy közlekedtek kisbabával vidékről? Mennyire macerás, gyakran sír a baba? Mi van, ha pont buszon kéne kicserélni a pelenkát?

2021. febr. 11. 11:14
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
48%

Ilyen helyzetben valószínűleg magamra kötöttem volna.

Én megyeszékhelyen tömegközlekedtem, ott semmi probléma nem akadt babakocsival sem. Annyi, hogy nem lengyel batárt, hanem 10 kiló alattit vettünk.

Egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor kellett máshol pelenkázni. Erre tökéletes felület volt a babakocsi (nyilván ott ahol nem volt pelenkázó).

2021. febr. 11. 11:55
 12/15 anonim ***** válasza:
Kösd magadra. Utazàshoz, tömegközlekedèshez praktikusabb, mint a babakocsi.
2021. febr. 11. 12:50
 13/15 anonim ***** válasza:
93%
Mennyit ültök a buszon? 20 percet kibìr tele pelussal, egy òràs ùt alatt leszednèm ròla, ha belekakilt. Vigyèl magaddal valamit, amin pelusozod, es több zacskòt, amibe a koszos pelus , ruhak kerülnek. Szoptattam màr hajòn kìvül minden közlekedèsi eszközön, az simàn megoldhatò.
2021. febr. 11. 12:52
 14/15 anonim ***** válasza:
44%

Én pontosan ezért tettem le a jogsit még szülés előtt. 34 hetes terhesen tettem forgalmi vizsgát. 36 hetes terhesen, hóesésben indultam el az első önálló utamra kocsival. 🙈 Nekem a rutint szerzek a férjem mellett abszolút nem ment. Imádom őt, de pocsék tanár. Mindent helyettem akart megoldani, állandóan belebeszélt, összezavart, elbizonytalanított. Épp hogy nem ült az ölembe, hogy helyettem vezessen. 😁

Hogy a kérdésre is válaszoljak: hordozókendővel teljesen jól megoldható a tömegközlekedés és a séta is. Ha bizonytalan vagy, vannak hordozási tanácsadók, akik segítenek kiválasztani a számotokra legjobb hordozóeszközt, és megtanítanak a használatára. A téli időszakra vannak kifejezetten hordozós kabátok, amibe beleférsz a kicsivel együtt. A pelenkázást megoldod még indulás előtt, meg érkezés után. De majd ki fog alakulni valamilyen napirendetek, ahhoz fogod tudni igazítani a kiruccanásokat. Ezen ne aggódj előre. :)

Babakocsiból is hatalmas a választék, biztosan találsz olyat, ami megfelel neked, ami könnyű és fel tudod tenni a buszra. Az első pár kimozdulás nagyon stresszes, akár kocsival, akár tömegközlekedve mész. De hidd el, bele fogsz jönni és némi rutinnal már nem lesz előtted akadály.

2021. febr. 11. 14:07
 15/15 anonim ***** válasza:
Nyugi ha nem alacsonypadlós a busz akkoris megoldható, hatul felrakod és kész. Vidéken élek, nem mindenkinek van kocsija és így oldják meg , simán megy. De ne bazinagy babakocsi legyen.
2021. febr. 12. 15:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!