Mitől függ, hogy egy baba nagy vagy kis súllyal születik? Lehet befolyásolni?
Szia!
Én 158 cm és 57 kiló vagyok. Több mint 5 kilós babám lett császárral.
Sem én, sem a baba nem lett cukros. Terhességi vitamint sem szedtem.
Apja fajta :-)
Szerintem genetikától függ. A vitaminoktól biztos nem.
De én ilyet nem hallottam, hogy csak a nagy babákat dicsérik. Az én környezetemben nagyon sok 2,5 kiló körüli baba született, mindegyiket agyondicsérték, hogy milyen szép :)
Ez csak a baba génjeitől függ. Minden picúrka picike amikor megszületik. Akár 2,5 akár 4kilós.
Az meg nem igaz hogy a 4 kilós babák nem tudnak megszületni csak császárral. Van olyan kismama akit tényleg meg kell császározni, de van olyan is aki meg tudja szülni.
PL. a testvérem is megszülte a kisfiát (hüvelyszülés) és 3900 gr volt.
Szerintem nem nagyon, de szard le, hogy ki mit mond, a lényeg, hogy szeresd és egészség legyen!!
Lányom 3980 gral született, még a kórházban a dokik, nővérek , és védőnő is odavolt, hogy mekkora... pedig szerintem vannak ennél nagyobb babák is bőven...
Az átlag a 2,5 kg.
Ha mondjuk cukros vagy, attól lehetnek nagy babák, de nem törvényszerű.
Az elsővel cukros voltam, 3330 gr lett túlhordva 8 napot, a másodikkal nem lettem cukros, 1 nap túlhordással 3980 gr lett.
Nekem mindkét fiam nagy baba lett! Hosszra is és súlyra is.
30 db terhesvitamint (Centrum Materna) szedtem mindegyik terhesség alatt... Nem voltam se cukros, se semmi. Ekkorára nőttek ottbent:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!