20hónapos kislányomon a lábhajlataiban,hasán,ekcémás foltok lettek. Mivel kezeljem?Megoldások?újra orvos?
Fel eletemben nagyon durvan ekcemas voltam, kaptam ra mindent is, de nem volt javulas. Abbahagytam a tej es tejtermek fogyasztast, 2 honap utan teljesen felszivodott, azota se jott vissza (ennek mar 10 eve). Manapsag mar 2 hetente fogyasztok egy kis sajtot, vagy picike tejfolos etelt, de ennyi, hala az egnek nem jott vissza. Kerdezd meg az orvosotokat errol, nekem a sokadik borgyogyasz mondta ezt a tanacsot, senki masnak eszebe se jutott anno, pedig annyi szenvedestol megkimeltek volna :/
Mas tunetem amugy nem volt a tejre, az allergiavizsgalaton is picike elteres volt, nem sok.
Nagyon szereti a tejszeletet,krémtúrót sajnos.
A gyerekbőrgyógyász gasztroenterológus is.1x voltunk eddig,amit írt nem vált be.Visszamegyünk aztán mondom neki a tejes dolgokat.Kérdezte vegyesen étkezik e.Mit szeret ilyesmi.Lehet megprobálta ételek megvonása nélkül kezeln i előszőr.köszönöm a segítséget.
Nyilvan szereti, ki nem? :D
Sajnos ez nem kifogas, ha muszaj, akkor muszaj. De majd meglatjatok, hatha nem lesz ra szukseg :)
A dokink szerint (szintén ekcémás a lányom) a téli fűtés és a száraz benti levegő okozza.
Ilyenkor csak gyógyszertári fürdetőkenőccsel fürdetem az amúgy majdnem 5 éves lányomat, és fürdés után be is kenem vele a bőrét.
Ez 2-3 nap alatt helyrehozza.
Emellett a durva foltokra pár napig Elocomos krémet ír a doki. De ez szteroid, nem szabad sokáig alkalmazni.
Nálunk is a tej okozta a gondot, 2 évig teljesen tejmentes diétan voltunk, közben volt próba de újra elő jött, aztán fokozatosan lett vissza vezetve és végül ki nőtte.
Mi a nyomokban tartalmazhat dolgokat se ettük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!