Van napirend ilyen pici babánál? Leírnátok, hogy alakult nektek a napotok egy 2-3 hós babával?
Kérdező, ilyenkor még nehéz a napirend, mert pici a baba és ő maga is folyton alakul. Igény szerinti szoptatásnál értelemszerűen nem az etetések adják a napirendet. Ráadásul növekedési ugrás (6 hét, 3 hó) alatt és mozgásfejlődésnél is is borul minden: gyakrabban kér enni, csak cicin lenne, vagy rosszabbul alszik. Engem 3 hósan délutáni alváshoz cuminak használt konkrètan, most 4 hós és erről pl. leszokott.
Nekünk 2-3 hósan a következő volt fix a napirendben: reggel 7-8 körül ébredés, ő játszik, én kávézom. Délelőtt 1 séta. Este pedig 7 körül esti rutin, fürdés. Ha szerencsém volt, 8-9 között elaludt. Közben azt csináltuk, ami épp adódott, éjjel kelt olykor 4-5x, olykor csak 2x.
Mostanra beállt egy ritmus, éjjel kb ugyanakkor kel (éjfél, 4 óra, 6 óra kb.), 8 körül ébred, 3-4× alszik egy nap.
Szerintem ilyen pici babánál 1-2 dolgot érdemes fixen tartani. Pl. minden délelőtt vagy délután séta. Fürdés 7-8 között, stb. A többi kialakul, ne görcsölj rajta. Majd ha megkezdődik a hozzátáplálás, az étkezések is rendezik a napot. Az pedig, hogy sokszor kel éjjel, tök természetes, a babák rövidebb alvásciklusokkal alszanak, az éjjeli szopi pedig nem csak éhség lehet, hanem pl. csekkolja, hogy tuti megvagy-e még. :)
Lazuljatok bele, kisbabák, nem kis robotok. Figyelj az igényeire, cselekedj ösztönösen, akkor nem lesz baj. :)
9 hónaposan lett először napirendünk, aztán felborult amikor elhagyta a harmadik, és most a második alvást. Egy a biztos, hogy felkel 7 körül, egyszer alszik 11 körül és este 6-7 között alszik el. Még ő is kel szopizni, a hónapban lesz egy éves.
Persze jön majd olyan komment is, ahol már két hetesen volt napirend... 💁♀️
Nalunk is van napirend (engem lep meg a legjobban), reggel 7ig egyszer eszik, 7-8korul a masodikat, inditom a nagyokat a suliba, bebi apukajaval van.
Zuhanyzok, reggelizek, ez utan alszik egyet, ha mellkason vagy hordozva akkor hosszabbat, ha leteszem, akkor hamar ebred.
Nap folyaman alszik meg 2x, fozok, pakolok, ugyintezek a varosban hordozokendovel, 17korul altalaban babakocsizunk egy orat, osszeszedem a gyerekeket, 19utan mar nyugos, furdetjuk, 20:30ra elalszik cicin, hajnali 4-5korul ebred eloszor.
Az elso lanyommal 8hos koraban lattam nemi hasonlosagot eloszor a napokon. Most is csak a masik ketto miatt van rendszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!