Hogy lehet túlélni a hasfájós időszakot?
Túl kell élni, sajnos nincs rá csodaszer. Mi is mindent kipróbáltunk, de semmi sem segített. 3 hónaposan egyik napról a másikra, mintha nem is létezett volna hasfájás,eltűnt.
2 éves a lányom és épp ma jutott eszembe, hogy mennyire hiányzik az az időszak, pedig akkor azt hittem, hogy belepusztulunk.
A hordozás sokat segít. Esetleg ha van kéznél egy nagyi vagy barátnő, kérd meg, hogy segítsen.Nem szégyen!
Ha nincs, akkor meg tojd le a házimunkát. Csak a legszükségesebbeket csináld meg. Nem azt mondom, hogy szívderítő a koszos otthon látványa, de gondolj arra, hogy ez csak átmeneti időszak!
Kitartást!
Hasonló volt nálunk is a helyzet, viszont a hordozást is utálta, úgyhogy nálam a házimunka addig várt, amíg a férjem haza nem ért... mosni tudtam egyedül a baba mellett. Főzni este főztem 2 napra előre. Takarítani csak gyorsan, ahogy a papok táncolnak, aztán hétvégén volt időm rendes takarításra, akkor a mamáék is tudtak vigyázni a picurkára. Az alváson nekünk sokat segített a hason altatás, sokszor amikor nagyon sírt amúgy is a karunkra fektettük hason és úgy simiztük a hátát. Ezen kívül néha amikor nagyon kínozták a gázok, bevetettük a szélcsövet. Mi is az összes csodaszert kipróbáltuk, de semmit nem használtak.
Sajnos csak azt tudom mondani, hogy kitartás, egyszer ennek is vége lesz. Mi most a fogzással küzdünk, én nem hittem el, de ez ezerszer rosszabb, hiába a fájdalomcsillapító és az ezerféle kence és rágóka, plusz ez tovább is tart.
2-es vagyok. Eszembe jutott hogy nálunk a vasalt textilpelenka ideiglenesen enyhített a hasfájáson.
Nem hittem benne, de anyukám győzködött, hogy próbáljam ki, veszítenivalóm úgysincs.
És tényleg! A meleg pelust a hasára tettük és úgy fektettem magamra, attól mindig megnyugodott. (csak előtte győződj meg róla, hogy nem lett-e túl forró a pelenka)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!