Elegem van,11,5 hónapos babám hónapok óta csak a joghurtot eszi meg, már mindent próbáltam, nagyon el vagyok keseredve. Mit lehet tenni? Éljen csak azon?
Csatlakozom én is. A lányom 15 hónapos. Most indulunk vérvételre, mert az a tippem, hogy vérszegény. (3 hónaposan is az volt)
Főtt kaját alig eszik. Kiflin meg szalámin éldegél. Elfogadja a pudingokat, joghurtokat, tejitalt is. Néha egy kis leves.
Súlyából is vesztett a tiéd?
Nálunk is vannak olyan korszakok, amikor gyomoridegem van etetés előtt. Az én fiam a te babáddal kb egyidős, szept 5én lesz egy éves. Kb 9 hós korától 2 hónapig vele is csak szenvedtem. Volt, hogy megevett egy felnőttnek is sok adagot, volt h. három kanállal. Játszottam vele, bohóckodtunk, stb h. végre egyen. Én volt, hogy kinyitottam a száját és beletettem a kaját bizony, mert úgy voltam vele, hogy ennie kell... Aztán besokalltam és megmondtam neki, hogy eszik v. nem, az ő dolga, anya nem fog tovább könyörögni, hogy egyen. Ha nem evett tízórait, ebédig semmit nem kapott, hiába jött volna szopizni (na jó, ezzel néha kivételt tettem). Max annyit engedtem, hogy akkor nem 3 óra múlva volt ebéd, hanem 2-2.5. Aztán szépen lassan magához tért és mostmár megint eszik viszonylag jól. Továbbra is változó a mennyiség, de olyan már hála égnek régen volt, hogy 3 kanál után semmi tovább.
Hogy segíteni is próbáljak: írod, hogy csak joghurtot eszik a babád. Próbáld meg, hogy a natúr joghurtba keversz friss gyümölcsöt (akár turmixolva is). Aztán tehetsz bele gabonát (7 gabonás pép, köles, stb). Ha szerencséd van és ezeket is megeszi, akkor gyakorlatilag a legfontosabb dolgokat be tudod juttatni a szervezetébe joghurtos formában :).
Sok sikert!
akkor nalatok nem valt be a szippantós :(
hat csak azt tudom mondani, hogy próbalkozz. es ne add fel.
valamire csak rá fog érezni :)
az en bebim most par napja meg nem eszi a tapszert, kiprobaltam megint a tejpepet, amit eddig utalt, hat eleg szep adagot megevett :D
szoval valtoznak a babak :)) nyugi.
Az a válaszoló vagyok, aki a súlyáról kérdezett. Az enyém 1 évesen 8440 g volt. Most 15 hónaposan 9650 g. Ma is alig evett, pedig több mindennel kínáltam. Végül levest elfogadott, megkóstolta a nokedlit és evett egy fél fánkot Végül egy 50 g-os mini joghurtot is.
Az enyém nagyon fogzik egyébként. Most augusztusban már a 3. jött ki és még látok egy készülődőt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!