Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Elegem van,11,5 hónapos babám...

Elegem van,11,5 hónapos babám hónapok óta csak a joghurtot eszi meg, már mindent próbáltam, nagyon el vagyok keseredve. Mit lehet tenni? Éljen csak azon?

Figyelt kérdés
Nem is tudom, több, mint 3 hónapja, más nem is kell neki. A többi kajától hánytatja magát vagy hány is. Hihetetlen csatározás minden evés. Már mindent kipróbáltam. Az orvos csak annyit mond, legyek szigorú. Hát kösz. Félek, hogy valami rendellenesség áll a háttérben. Mik lehetnek azok? El fogom vinni másik orvoshoz és kivizsgáltatom. Nem hiszem el, hogy hónapokon keresztül ezt csinálja. Ja és van, hogy csak este eszik és egész nap elvan a reggeli tápszerrel. Kerestem neki multivitamint, találtam olyat, ami 1 éves kortól van, de pl. abban nincsen vas, csak folsav. Légyszi, biztassatok 1 kicsit, mert nagyok kivagyok. :(
2010. aug. 15. 17:38
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Húúúú, evésproblémák máshol is:((( Nálunk is agyrém, most kezd a kicsi normalizálódni, de az előző pár hónap iszonyú volt, az idegösszeroppanás kerülgetett. Minden etetés előtt gyomoridegem volt!!! vannak ilyen periódusok, majd átlendül rajta a babád, ne aggódj! persze, könnyű mondani, én is kész voltam.Eygetértek az egyik előzővel, minket is állandóan piszkált az orvos mega védőnő, hogy egyen a gyerek többet, de hát hogyan, ha egyszer nem akar???? persze nekem is mondták, hogy tömni azért nem szabad, de akkor mégis hogyan???? Szóval tényleg borzasztó az egész, tudom, de kitartás,vége lesz!Mi zenélő játékokkal eszünk, most csak így megy:))) Ezért is leszidott a védőnő, hohy az evés az evésről szóljon. na persze... minden jót, szia!
2010. aug. 17. 09:25
 12/17 anonim ***** válasza:

Csatlakozom én is. A lányom 15 hónapos. Most indulunk vérvételre, mert az a tippem, hogy vérszegény. (3 hónaposan is az volt)

Főtt kaját alig eszik. Kiflin meg szalámin éldegél. Elfogadja a pudingokat, joghurtokat, tejitalt is. Néha egy kis leves.

Súlyából is vesztett a tiéd?

2010. aug. 17. 10:34
 13/17 anonim ***** válasza:

Nálunk is vannak olyan korszakok, amikor gyomoridegem van etetés előtt. Az én fiam a te babáddal kb egyidős, szept 5én lesz egy éves. Kb 9 hós korától 2 hónapig vele is csak szenvedtem. Volt, hogy megevett egy felnőttnek is sok adagot, volt h. három kanállal. Játszottam vele, bohóckodtunk, stb h. végre egyen. Én volt, hogy kinyitottam a száját és beletettem a kaját bizony, mert úgy voltam vele, hogy ennie kell... Aztán besokalltam és megmondtam neki, hogy eszik v. nem, az ő dolga, anya nem fog tovább könyörögni, hogy egyen. Ha nem evett tízórait, ebédig semmit nem kapott, hiába jött volna szopizni (na jó, ezzel néha kivételt tettem). Max annyit engedtem, hogy akkor nem 3 óra múlva volt ebéd, hanem 2-2.5. Aztán szépen lassan magához tért és mostmár megint eszik viszonylag jól. Továbbra is változó a mennyiség, de olyan már hála égnek régen volt, hogy 3 kanál után semmi tovább.

Hogy segíteni is próbáljak: írod, hogy csak joghurtot eszik a babád. Próbáld meg, hogy a natúr joghurtba keversz friss gyümölcsöt (akár turmixolva is). Aztán tehetsz bele gabonát (7 gabonás pép, köles, stb). Ha szerencséd van és ezeket is megeszi, akkor gyakorlatilag a legfontosabb dolgokat be tudod juttatni a szervezetébe joghurtos formában :).

Sok sikert!

2010. aug. 17. 11:27
 14/17 A kérdező kommentje:
A gyümölcsöt már próbáltam, hogy belekeverem, de egyből megérzi, hogy nem olyan, mint a bolti és nem is kell neki, akkor inkább üresen eszi a natúr joghurtot. Majd veszek olyan 7 gabonás pépet, hátha azt elfogadja, köszi a tanácsot. Egyébként ő szeptember 4.-én lesz 1 éves. :) Nagyon nehéz vele. Vettem neki multivitamint, de azt is csempészni kell, hiába finom narancs ízű szirup. Súlyából egyébként nem veszített, de nem is egy dagóka: 8 és fél kiló, kis jóindulattal. Bár mi amúgy is vékonyak vagyunk, főleg az apja.
2010. aug. 17. 12:34
 15/17 anonim ***** válasza:

akkor nalatok nem valt be a szippantós :(

hat csak azt tudom mondani, hogy próbalkozz. es ne add fel.

valamire csak rá fog érezni :)

az en bebim most par napja meg nem eszi a tapszert, kiprobaltam megint a tejpepet, amit eddig utalt, hat eleg szep adagot megevett :D

szoval valtoznak a babak :)) nyugi.

2010. aug. 17. 12:41
 16/17 anonim ***** válasza:
Szia. Tudom hogy nagyon nehéz ez, én is néha begolyózok a lányom evésétől. Ilyenkor csak azzal nyugtatom magam, amit anyám mondott, hogy én 14 éves koromig nem voltam hajlandó főtt ételt elfogadni, kivéve a tejbegrízt. Csak csokin, kalácson és túrórudin éltem. Kenyeret is csak üresen, vaj és hús nélkül. Felnőttem és most semmi bajom nincs az ég világon. Lehet hogy ezt a szokást a lányom is örökölni fogja.
2010. aug. 17. 13:25
 17/17 anonim ***** válasza:

Az a válaszoló vagyok, aki a súlyáról kérdezett. Az enyém 1 évesen 8440 g volt. Most 15 hónaposan 9650 g. Ma is alig evett, pedig több mindennel kínáltam. Végül levest elfogadott, megkóstolta a nokedlit és evett egy fél fánkot Végül egy 50 g-os mini joghurtot is.

Az enyém nagyon fogzik egyébként. Most augusztusban már a 3. jött ki és még látok egy készülődőt is.

2010. aug. 17. 14:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!