Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Sztetek apa mehet gyedre mert...

Sztetek apa mehet gyedre mert pihenmi akar?

Figyelt kérdés
Most fogok szulni es a parom azt akarja hogy felesbe menjunk gyedre mert elege van a sok munkabol. Mit gondoltok?

#apa #GYED #Nemakardolgozni
2021. jan. 25. 12:46
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
60%

Pihenni... munkaban sosem faradtam el annyira, mint itthon a gyerekkel, aki nem akar aludni ès a seggemben van.

Viszont èn nem szerettem volna, ha a fèrjem marad otthon, tùl önző vagyok. Viszont 1 èvig fizetetlen szabin volt, ìgy az apjàt is ismeri.

2021. jan. 25. 18:49
 22/31 anonim ***** válasza:
85%
Az a baj, hogy szülés után még 1 éve van, hogy meggondolja. És meg fogja😂
2021. jan. 25. 21:17
 23/31 anonim ***** válasza:
98%

Férjem is eltervezte, hogy amint betölti a gyerekünk az 1 éves kort, ő marad itthon vele. Amikor közelgett az idő és jeleztem neki, hogy akkor ideje lenne cserélni, azt mondta, hogy nincs az az isten!

Imádja a lányunk, nagyon jól elvannak, és tényleg minden munkát megosztunk, de azt mondta, hogy ő nem bírná huzamosabb ideig ezt csinálni.

Egyébként a végefelé már én is kezdtem megzakkani, úgyhogy örülök neki, hogy végre visszamehettem a munkába.

Dolgoztam pincérként, végig talpaltam huszonx órákat, de messze nem éreztem magam annyira kimerültnek mint 1-2 hisztisebb nap után.

2021. jan. 25. 22:20
 24/31 anonim ***** válasza:
100%
Ha pihenni akar akkor ne gyedre menjen 😂
2021. febr. 10. 20:54
 25/31 anonim ***** válasza:
100%
Menjen csak, jó pihenést neki. 😉
2021. febr. 10. 21:32
 26/31 anonim ***** válasza:
83%

13. válaszoló. Azért ha nincs babája az embernek, egy 10-12 órás műszak után is ki tudja aludni magát, feltételezem. Pici gyerek mellett viszont úgy nyomod végig a napot, hogy éjszaka ALIG alszol. Hónapokig, vagy még tovább. Óriási különbség, és ezt csak az tudja, aki már volt szerencsés végigszenvedni, mit jelent a tartós alvásmegvonás. Kő kemény kínzást, ami tönkreteszi a szervezetet. Mi pl. 5 hónapig durván éjszakáztunk. Sokszor 2 óránként kelni kellett a babához, és összesen aludtam éjszaka 4 órát - 3 részletben. Nappal meg aludt a baba egy huzamban 20-30 perceket, ami mellett lehetetlenség volt aludni vele. Közben nappal el kell látni, pelenkázni, mosni rá, egy alap tisztaságot fenntartani, orvoshoz vinni, stb. Sokszor azt hittem, beledöglök.

Teljesen más otthon lenni kis gyerekkel, mint dolgozni, de nem pihenés. Nincs soha munkaidő vége, műszak vége. Tény, hogy vannak kevésbé problémás babák, és jobb napok. De vannak problémás babák, és ezzel vagy enélkül irtó rossz napok is. Ilyen babával/ napokon 10 percre nem tud leülni az ember egész álló nap, és szó szerint 10 percet nem pihen. Ha mindezt úgy kell átküzdeni, hogy éjjel alig aludtál, az külön hab a tortán.

Nekem most 6 hónapos a kislányom. Tény, vele most könnyebb, és sok a jó nap. Könnyen elalszik, minden dolgom tudom csinálni mellette, ha akarok, filmezek, olvasgatok is. A rosszabb napjain viszont, 10 percet nem pihenek.

2021. febr. 11. 21:21
 27/31 anonim ***** válasza:
81%
És igen, sok nő van, aki "gyorsan szül még egyet", csak, hogy ne kelljen újra dolgoznia. Onnantól viszont 2 kicsi gyerekkel otthon kétszer annyira el is tudnak fáradni.
2021. febr. 11. 21:24
 28/31 anonim ***** válasza:
87%

26 os.!

Teljesen egyetértek.

Az én lányom az első 3 hónapban volt hogy éjjel fél óránként cicizett.

Én már 2 óra egybe függő alvasnak is örültem volna.

Nappal azóta sem alszik max fel óra egyszer egy nap.

Most 11 hónapos.

Annyiból könnyebb h már éjjel alszik.

Előtte vendeglatasban voltam pincérnő, 14-16 óra talpon lét után sem voltam ilyen fáradt mint most. De ha mégis, fogtam és le****tam mindent és aludtam. De most nincs ez, sterilizalas, mondokazas, egesznap nevettetni, játszani, nekünk fejlesztés, torna, kezelések, napi 5 x egészséges ételt varázsolni neki.

Én ezt nem mondanám pihenesnek 🤔😂 semmi pénzért nem cserélnék, de valljuk be, ez minden csak nem nyugis pihis otthon töltött 3 év.

Nekem a párom sem érti meg amikor mondom hogy nem volt időm enni sem.

Pl hasfájás és fogzás idején nagyon nem tudok semmit tenni venni mert extra nyűgös.

Olynakor éjjel sem alszik.

Akkor most volt egy nagy mozgás fejlődés, úgy szint nem aludt ez által.

Szóval.. Húzós

Az első 3 hónapban ha nappal valaki csak 10 percet figyelt volna a babára, én nekem az a 10 perc is nagyon jól jött volna egy extrém rövid alvásra, annyira ki voltam merülve.

A munkahely ehhez képest semmi. Az más milyen fáradtság, itt akármilyen fáradt vagy muszáj képben légy és szórakoztatni nevelni foglalkozni

2021. febr. 11. 22:07
 29/31 anonim ***** válasza:
82%

Így van 28. válaszoló. De szerintem akárhogyan is magyarázzuk, ezt csak az érti, aki maga is átélte a közelmúltban.

Nekem pl. kedves anyósom mondta (jött látogatóba, és látta, hogy szinte zombik vagyunk a fáradtságtól a férjemmel - 2 hónap alig alvás után): "az a kis nem alvás nem olyan nagy probléma", "jó kis ébresztő órátok van", "lehet hogy te is ilyen voltál" - mindezt nevetgélve.

Aztán egyetlen éjjel volt, mikor felébresztette őt telefonon a saját 85 éves anyja hajnali 1-kor, és 4-kor is, de aztán nem tudott visszaaludni. Másnap mondta a férjemnek, "milyen rossz most neki, mennyire fáradt." Érdekes a mi 2 hónapos nem alvásunk "nem olyan nagy probléma", viszont ha a saját bőrén érzi, már egy napnyi is az. Mikor a 2 másik unokája aludt nála éjszaka, 2 óránként jártak pisilni a lányok. Ő szinte nem is aludt. Mondta is a férjemnek, olyan rosszul van, hogy szinte egész nap csak aludna. Itt kellett volna nekem is röhögni, hogy "jó kis ébresztő órád volt", "az a kis nem alvás nem olyan nagy probléma." Mindegy, elmúlt...de azt megéreztem belőle, hogy bizonyos dolgokból semmit nem értenek meg mások, míg a saját bőrükön nem érzik meg, bárhogy is magyarázzuk nekik.

2021. febr. 12. 21:24
 30/31 anonim ***** válasza:
100%

Oh hanyszor mondtam mar a ferjemnek hogy huzok vissza dolgozni.. Jöhet gyedre. 🙃 😂 Csak nem akar.

Aki azt hiszi ez pihenteto az egy hulye.

2021. febr. 22. 01:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!