A céklát hogy adjátok a babátoknak? Keveritek valamivel?
Én a céklát krumplival szoktam keverni.Kevertem már rizzsel is,de nekem nem izlett annyira,a fiamnak nem volt gond.
Hát...nekem igy elképzelve almával nem tetszik.
Köszi! A krumpli jól hangzik hozzá, lehet megpróbáljuk.
Többiek?
Tényleg? Egy bioboltból vettem, de ha a cékla őszi, akkor mondjuk elég furi, hogy ők honnan szerezték....
Jobban utána kéne néznem mik az idénynövények :S
Csak annyira megörültem, ahogy megláttam :)
Én rendszeresen adok a lányomnak, aki most 11 hónapos.Krumplival, almával keverem.Az alma nagyon kell hozzá, különben egy kicsit kapar tőle valamiért a torka.Nem tudom miért.
Az anyósom nekünk is hozott mostanság a kertjükből céklát.
Megmosom, megszurkálom, becsomagolom alufóliába, berakom a sütőbe egy órára. Így átpárolódik, az összes vitamin benne marad. Utána csak le kell húzni a héját, és almával, főtt krumplival turmixolni. Akinek megy már a husi, az rakhat bele csirke- vagy pulykamellet is, azzal is finom.
Később pedig céklalevest-főzeléket is lehet belőle csinálni (8 hónapos kortól).
A céklát leturmixolni, felönteni vízzel, pici sót, pici cukrot, és citromlevet hozzárakni, és natúr joghurtot belekeverni. (Főzeléknél natúr joghurtba egy kis lisztet kell tenni.) Isteni finom!
Köszönöm, annyira aranyosak vagytok!
Azóta kipróbáltam krumplival és nagyon ízlett a kisfiamnak :) Azért majd az almás verziót is megpróbáljuk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!