Hogyan motiváljátok/segítitek hogy forgolódjon a babátok?
Az én babóm 5 hónapos és még nem forog és nem is fordul az oldalára. Ez a dolog elkezdett eléggé aggasztani. Tudom hogy minden baba a maga tempójában fejlődik, de azért mégis motoszkál bennem a gondolat.
A nap nagy részén a játszószőnyegen van. Hason nagyon nem szeretett lenni, mondjuk most sem a kedvence, de már elvan egy darabig.
(Dévényes nincs a kis városunkban, ha esetleg valaki ezt javasolnám, és az az igazság, hogy elég körülményes lenne egy másik városba járni)
Egyébként, nagyon jó kedélyű a babám, sokat mozog, jár a keze lába.
Azt még ide írom, hogy nagy babának számít azért.
Megköszönöm, ha valaki segítene vagy ha leírnátok a saját tapasztalataitok 🙂
(Negatív, nem építő jellegű kommentekre nem vagyok kíváncsi)
A hason fekvés pedig jó kezdet lehetne. A fiamnak kihajtós könyveket állítottam fel elé, ahogy hason volt, plusz a játékok körülötte. Külön nem motiváltam, szerintem ez akarat kérdése. Ha akarja, úgyis próbálni fogja. Főleg ha valami érdekes van benne - pl játék.
Lehet hogy sok dolgot adsz oda neki és nem kell tornáznia külön a tárgyakért? Próbáld meg, hogy ha valamit nagyon akar, akkor csak a közelébe tedd, ne a kezébe.
Szia!
Én ez alapján a videó alapján csinálom:
5,5 hós, oldalra mindkét irányba fordul már egy jó ideje, kb 1 hónapja az egyik irányba hátról hasra is fordul, de a másik irányba nem. Tudatosan hasról hátra sem. A videóban látottakat gyakorlom vele, de nem erőltetem, ha nem akarja. Szerintem egy próbát megér. :)
Első válaszoló. Arra azért kíváncsi lennék, hogy ez miért érdekel téged?
Örülök hogy ennyire unatkozol...
Második válaszoló. Köszönöm szépen a válaszodat. Lehet, hogy tényleg az is probléma lehet, hogy karnyújtásnyira vannak a játékai. Kipróbálom a tanácsod😊
Ettől függetlenül lehet hogy minden ok vele, csak lassabb mozgásfejlődésű, másrészt szakember látta akkor végül is bárki?
Hasonfekvés
Játékok mozgatása
Ennyi idősen már rég a földön volt sokat..
Szintén kihajtós babakönyvet “olvastattam” vele
Nekem a másik véglet..
Ilyenkor már mászott
10 hónaposan járt a fiam.
A lányom jóval később..
És sok keresztező tornát csináltam.
/ egyébként a gyerekkel aok dolog lesz még körülményes.. én elvinném dévényeshez
Lányommal fejlesztésre járunk úgy, hog van kicsi is.. itthon heti 4 tornát kell pluszban..
Itt sincs a településen ilyesmi../
Nekünk az vált be, hogy ráraktam egy takaróra egy puhább szőnyegen, és annak lassan annyira emeltem a két csücskét, hogy ő maga guruljon. Ezt egyébként nagyon szerette. Kukucs-játékkal lehetett összekötni.
De 5 hósan nincs elkésve sehonnan, hisz 6 hó a határ. Nekem mindkettő akörül kezdte és semmilyen fejlesztésre nem szorultak később se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!