8 hónapos a lányom nagyon világos szürke a szeme ilyen fog már maradni? Kitől örökölhette ezt?
Na ez engem is érdekelne.
Egyém barna páromé zöld a babáé meg kék.
A lányom igazi tengerkék szemmel született. (mindkét nagyapjának ilyen színű a szeme) Örültünk is nagyon
2 éves és most vettem észre, hogy szürkül a színe és inkább ilyen szürkés-zöldes áranyalata van (egyenlőre még nem tudom behatárolni, hogy pontosan milyen). Nekem van ilyen hullazöld színű szemem, és szerintem egyáltalán nem szép, remélem nem tőlem örökölte, pedig esélyes.
2 éves koromig nekem is türkíz kék volt a szemem, szőke a hajam, aztán fél év alatt bebarnultam és zöld szemre váltottam.
Bonyolult dolog az öröklődés. Lehet, hogy az egyik ükszülőnek volt szürke szeme vagy "mix", de szerintem még fog változni a kislányod szemszíne. Nekem 1 évesen még FEKETE volt.
Most sötétbarna a szemem (anyámé zöld pici kék beütéssel, apámé középbarna), a férjemé kicsit világosabb barna az enyémnél, némi zöld beütéssel (anyósé sötétbarna volt, apósé világoskék, sógoromé középkék).
A legnagyobb lányomnak 1,5 évesen még kék volt a szeme, 2 éves kora óta szürke. 12 éves lesz, szerintem már nem nagyon változik, világosszürke marad.
A középső lányomnak zöldesbarna, néha teljesen sötétzöldnek látszik.
A legkisebb lányomnak nagyon sötét, óriási az írisze. Sötétebb barna a szeme, mint anyósomnak volt (de nem fekete). Egyébként kísértetiesen hasonlít a nagyijára.
A nagyfiamnak kicsit világosabb barna a szeme az enyémnél.
A kisfiamnak zöld, de nem olyan kékes, mint anyámnak, hanem sötétebb, meleg árnyalatú zöld.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!