Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan tudom a babámmal a...

Hogyan tudom a babámmal a cumit megszerettetni? Mindig kiköpi.

Figyelt kérdés
Amúgy a szopizás nagyon nyugtatja, és mindig az öklöcskéjét eszegeti, ezért gondoltam, hogy inkább legyen cumi. Ki volt ilyen helyzetben? Ez azt jelenti, hogy egyáltalán nem fog cumizni? Nem erőltetném amúgy a cumizást, de néha látom, hogy kéne, az ujjainál pedig jobbnak találnám..8 hetes Babamama
2010. aug. 14. 12:52
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Az én babám sem szereti a cumit, én örülök neki. Van neki több db is, ha lefektetem és nem akarja elengedni a cumisüveget, mindig teszek a szájába játszócumit, de azt kiveszi és csak nézegeti. Sosem cumizott. Én örülök neki, mert legalább nem kell leszoktatni róla. Volt időszak, amikor ette az öklét, olyan 3-4 hónapos korában (vagy lehet, tovább is kicsit), de már nem csinálja és az ujját sem szopja.
2010. aug. 14. 13:00
 2/8 anonim ***** válasza:
51%
az elején én is jobbnak láttam, hogy cumi, mint ujj, aztán nekem is kiköpte és nem adtam neki többet, szépen elég volt neki a szopizás, az ujját-kezét is csak akkor veszi be a szájába, ha jön a foga. 14 hónapos most
2010. aug. 14. 13:04
 3/8 anonim ***** válasza:
54%
Én úgy csináltam hogy a cicimbe töröltem a cumit és az átvette az illatát. Én is jobbnak láttam ha cumizik mert őt is megnyugtatta. Mostmár 17 hónapos és már csak alváshoz használja.
2010. aug. 14. 13:04
 4/8 anonim ***** válasza:

Nem biztos, hogy azért köpi ki, mert nem szereti. Nagyon sok baba nem tud cumizni és meg kell tanítani rá. Mikor bármi más van a szájában (cici vagy cumisüveg) akkor annak van súlya és ellenállása így nem esik ki a szájából, de egy cuminak nincsen. Arra tanítani kell.

Egy csecsemőápoló hallgató

2010. aug. 14. 13:13
 5/8 anonim ***** válasza:

Én ma láttam a játszótéren egy kisfiút, 3 éves volt és folyamatosan a szájában volt a cumi.

Nekem ez nagyon furcsa látvány volt

Én fiam utálta a cumit és az ujját sem szopta sohasem

19 hónapos

2010. aug. 14. 13:26
 6/8 anonim ***** válasza:

Az én fiamnak 2 hétig volt cumija, aztán undorodva kiköpte, azóta nincs. Én örülök neki, mert nem kell leszoktatni róla. Nem szopja az ujját, nem rágja az öklét, hanem "csócsálgatja" a rágókáit. Úgyhogy inkább ne adj neki cumit, jobban jártok. Számomra is furcsa egy 2-3 éves gyerek szájában a cumival.

10.5 hónapos

2010. aug. 14. 14:13
 7/8 anonim ***** válasza:

Az én lányomnak sem kellett a cumi, az ujját viszont négy hónapos kora óta szopja. Most két éves, nyilván szeretném ha már elhagyná, most ott tartunk, hogy tudja csak akkor veheti a szájába a kezét ha megmostuk, kéri, hogy menjünk és mossuk meg...

Erőltetni nem kell a cumit, ha szerencséd van mint az előttem szólóknak akkor az ujját sem fogja szopni (az én lányom kicsit szorongó alkat, lehet azért alakult ki nála)

2010. aug. 14. 14:43
 8/8 anonim ***** válasza:
2010. aug. 14. 14:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!