3 honapos babanak adhatok reszelt almat kekszel?
Kétféle választ fogsz kapni:
1. Persze, nyugodtan, az enyém enny idősen már simán evett ezt-azt-amazt
2. Semmi értelme, ha tápszeres, 4 hónapig, ha anyatejes, 6 hónapig tökéletesen kielégíti az igényeit, nem kell mást adni mellé, sőt, ártalmas is lehet.
Pl a keksz lehet gluténes lisztből és lehet, tojás is van benne.
Én az utóbbi állásponton vagyok.
Én meg már előbb is adtam.Ez meg az én döntésem volt.
Mert nagyanyáink tudhattak valamit megérzésből.Nagyon hamar adták a háztartási kekszet, nem is volt ennyi lisztallargiás.
Én is azon az állásponton vagyok,hogy csak az almának a levét.Ráérsz még neki kekszet adni,ha nem is hónapokig...
Ha csak anyatejes,lehet el sem fogja fogadni.Legalábbis a családunkban eddig ez volt a tapasztalat.
Az almával még nem is lenne talán baj (én is adtam már orvosi tanácsra almát 3 hónaposan neki), de kekszet biztosan nem tennék bele.
Egyrészt a glutént 4-7 hónapos kor között kell bevezetni, úgyhogy azzal még ráérsz egy hónapot várni.
Másrészt meg nagyon nem mindegy, hogy abban a kekszben mi van. Az emésztőrendszere nagyon nincs még felkészülve a tejre és tojásra.
Ha mégis úgy gondolod, hogy adni akarsz neki, akkor legalább biscotto fosfovit tej- és tojásmentes kekszet adj neki, ez 4 hónapos kortól adható, tescoban lehet kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!