15 hónapos gyermekemnek nagyon folyik az orra, köhög és most este 38,2 lett a láza popsiban levonás után. Adtam neki rinathiolt és nurofent. Mikor kell menjek orvoshoz vele? Adjak még neki valamit?
Szia!
Ha rosszabbodik az állapota vagy nem megy le a láza hétvégén vidd be az ügyeletre vagy hívd ki az ügyeletes gyerekorvost (ha kimegy, mert hozzánk nem jött ki) Ha hétfőig marad így akkor hétfőn reggel orvos. Sok folyadék, a kamilla teával óvatosan mert székrekedést okoz. Adj neki Cebion cseppet langyos teába. Ha a nurofen nem húzná le a lázát C-s kúpot adj neki. Neki már mehet egy égész. Jobbulást!
Én már elvittem volna, pláne, ha lázas is, mindenképpen.
Ha csak köhög, akkor, hadd hallgassa meg, rendben van-e a tüdeje.
köszönöm
ha nem lesz jobban, akkor reggel elviszem az ügyeletre. Most nyugodtan alszik. Még nem kapta meg a 15 hónapos oltást, majd jövő héten esedékes.
A nurofent milyen időközönként adhatom, mert nincs itthon másik lázcsillapító. A kúpnak most néztem,m hogy lejárt a szabatossága.
Ügyeletes gyógysertárból nem tudtok Panadol szirupot hozni? Mert Germicid kúpot már csak receptre adnak, úgy tudom.
Szóval, ha lenne Panadol, váltogathatnád a Nurofennel 2-3 óránként, ha szükséges.
Nekünk volt már olyan durva láz, hogy 2 óránként véltogatva a 3 fajta lázcsillapítót is csak szintentartotta a lázat, de lejjebb nem vitte.
A hűtőfürdő túró, csak gyerekkínzás. Mire megtörlöm, ugyanolyan forró, mint volt.
Szóval épn a biztonság kedvéért szereznék valahonnan Panadolt, hogy lehessen váltani, mert 6 óra hosszú idő.
Jobbulást!
Nem, gondoltam hátha van apuka is.
A hűtőfürdő pedig nekünk tényleg nem használt egyik gyereknél se semmit. Ott vacognak, ordítanak benne, de törölkőzéskor már újra forrók.
Én ha lázas viszem is a gyereket az orvoshoz! Tegnap éjjel belázasodott, de a mexalen kúp levitte neki, 39,3 volt!
Reggel mentünk a kórházba mert vidéken falun vagyunk, mondta a doki a kórházban valami vírust elkapott, mert fáj a torka nem bír nyelni nem eszik!
Májusban volt életében először lázas, akkor us bevittem a kórházba mert 39,5 volt a láza, nem ment le a kúptól sem, akkor itt hideg vizes lepedőbe tekerték amit 15 percenként cseréltünk, egész éjjel, mert a kúp nem vitte le a lázát, vénásan akartak neki lázcsillapítót adni, decolyan magas volt a láza pattantak szét az erei, de reggelre lement a láza, cebion cseppeket kapott csak akkor is most is azt javasolt. 3 nap alatt rendbe is jött. És kivárták a kórházban is az 5-6 órát lázcsillapító adása között, ezért tekerték a mesztelen mellkasát hidegvizes lepedőbe hogy hűtsük a gyereket, nehogy lázgörcsöt kapjon!
De a 38,2 nem vészes, ha feljebb megy akkor hűtőfürdő vagy hideg vizes ruhába tekerés és ügyelet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!