Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért nem akarja mondani 1,5...

Miért nem akarja mondani 1,5 éves kislányom a szavak első betűjét? (pl nem azt mondja alma, hanem ama) Szintem minden szóval ez a"bajom". Más babája is mondd így szavakat?

Figyelt kérdés
2010. aug. 13. 08:03
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Talán azért,mert 1,5 éves?!Más babája ennyi idősen van,h semmit nem mond.Ez legyen a legnagyobb bajod!:)
2010. aug. 13. 08:05
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Szomszéd kissrác 17-18 hónapos koráig meg mindennek csak az elejét mondta.

- kap = kapu

- Ap = Apa

- Gab = Gabi

- pak = patak, stb.

Nyugi, örülj neki, hogy ennyit beszél!

2010. aug. 13. 08:07
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem én sem, hiszen ebben a korban már Kazincy szépkiiejtési versenyen kellene részt vennie.... egyébként az almában az 'l' sem nem első, se nem betű, hanem a második hang, amit nem ejt ki.

Amúgy meg teljesen normális, és nem szabad ezért bántani a gyereket, leszólni, hogy "beszélj magyarul".

2010. aug. 13. 08:13
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Mármint Kazinczy, mielőtt megkapnám a magamét.
2010. aug. 13. 08:15
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Büszke is vagyok rá,csak annyira zavar hogy nem akarja mondani a szavak első betűjét.Igazad van kedves válaszoló,az almában tényleg az "l" is lemarad,de többségében csak a szavak első betűje marad el.
2010. aug. 13. 08:19
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Engem meg az zavar, hogy az én másfél éves lányom semmit nem akar beszélni.
2010. aug. 13. 08:21
 7/7 anonim ***** válasza:

tényleg örülj hogy ennyit mond másfél évesen.

nem is értem mostanában már mindenki csodálkozik hogy másfél évesen még nem beszél a gyerek. pedig általában azért inkább két éves korukban kezdenek inkább beszélni a gyerekek legalább is szerintem. kisfiam másfél éves és kb 20 szót mond de nem tisztán. opa az apa, buu a tehén. mama, papa, vau, hoppá, mé ( még), áu(miáu)

néha engem már egy kicsit idegesít hogy tőlem mindenki azt

kérdezi hogy beszél e már a kisfiam. végül is beszél persze :)

ne izgulj jó ez így ahogy van majd megtanulja.

2010. aug. 13. 12:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!