Lidia vagy Livia?
Figyelt kérdés
Bocsanat de nincs hoszu i a telefonomon.
Molnar a vezeteknev.
2020. dec. 14. 21:41
1/18 anonim válasza:
Lídia nekem nagyon tetszik személy szerint, de mindkettő szép, passzolnak a vezetéknévhez; nem fogtok mellélőni bármelyiket is válasszátok
4/18 anonim válasza:
a Lídia jobb.
Olyan sokan beszélnek már angolul, és a jövőben csak még többen fognak, a Lívia meg hasonló az angol live igéhez. Olyan bénán hangzik emiatt.
5/18 anonim válasza:
Igazából mindkettő jó és elég hasonló is, de talán inkább a Lídia felé hajlok.
6/18 anonim válasza:
Én a Lídiát választanám, márcsak a jelentése miatt is.
Lídia: az ókori Lüdia városából származó nő
Lívia: kékes, ólomszürke, irigy, rosszakaró (gondolom azért van a jelentései között a kékes és az ólomszürke, mert az ókori rómában egy kifejezés volt az irigységre, mint nálunk a 'sárga az irigységtől' vagy az angoloknál 'zöld a féltékenységtől'.)
9/18 anonim válasza:
Inkább Lívia.
A Lídiáról nekem gyerekkoromból nagyon idős nénik jutnak eszembe, no meg a nóta: "Elment a Lidi néni a vásárba, csuhajja!"
10/18 anonim válasza:
Személy szerint úgy gondolom hogy a Lívia talán jobban illene a vezetéknévhez, és magában is szebben hangzik. A nevek jelentésének meg nem sok köze van a valósághoz, az én anyám elvileg 'Isten ajándéka', a tettei viszont nagyon az ellenkezőt sugallták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!