Előbb tanult meg állni, ülni, de még bem mászik?
9 hónapos a gyermekem. Most tanult meg felállni. Ülni is felül kúszásból, de csak ritkán, még inkább támaszkodik.
Még csak kúszik, nem mászik. Félek hogy kihagyja.
Van itt olyan, akinél hasonlóan volt? Mikor tanult meg mászni a gyermek?
Nekem csak 7 és fél hós, de miután kidolgozta a kuszást, felült, ugyanazon a héten elkezdett feltamaszkodni a kissámlira, majd egy hét múlva felhúzta magát állásba. Valahogy eközben tette meg az első mászós lépéseit, most kb 2 héttel utána, ülve játszik, oda mászik a kanapéhoz,hogy felhúzza magát, de ha "siet" akkor átvált kuszasra. Próbáljuk minél több kuszás-maszasra ösztönözni, de nem akadályozzuk a többiben sem, hiszen magától csinálja. Amúgy pont tegnap kezdte el kigyakorolni,hogy négykézlábra vissza ereszkedik állásból, eddig mindig a popsijára huppant.
Kicsit én is tartottam tőle,hogy kimarad, de úgy olvastam,hogy elég ha az egyik meg van, bár javitsatok ki ha más a hivatalos álláspont már.
Szerintem amúgy majd rájön a babád,hogy mászással hamarabb odaér, ráérez majd ,csak most mással van elfoglalva.
10 hósan kezdett mászni a lányom. Ekkor már 3 hónapja feltudott ülni. Kúszni nem is kúszott.
Állni mászás után kb 2 héttel kezdett. Aztán megimt 2 hét és már lépegetett. Újabb 2 hét és járt. Nála lassan indult be a gépezet, de onnantól ment flottul minden.
5 éves nagylány már semmi baja😉
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!