Nyers tojást kapott, lehet tőle baja?
Figyelt kérdés
Sziasztok! 15 hónapos kislányomnak anyósom, ma nyers tojást adott majdnem egy egész túrós palacsinta formájában! Nekem már csak akkor tűnt fel, mikor elém került a töltelék, és rákérdeztem ugyan mitől ilyen sárga, mert nálunk a túrós töltelék a túró+tejföl+vaníliás cukor kombót takarja, lehet tudatlan vagyok de ilyet még nem hallottam hogy valaki csak túrót kever ki nyers tojással és cukorral..Lehet tőle baja? Nagyon haragszom magamra és megesz az ideg, de bevallom erre nem gondoltam hogy lehet benne nyers tojás, és arra sem, hogy anyósom ha tudja hogy van benne képes szó nélkül adni az 1 éves gyereknek...Mennyi idő vajon mire kiderül okozott e fertőzést, illetve mire figyeljek a hasmenésen, hányáson kívül?2020. dec. 12. 17:25
11/14 anonim 

válasza:

Én nem teszek bele nyers tojást, nem is értem minek, a tiramisu-ba tesz a férjem, én abba se. Amúgy nem lesz baja.
12/14 anonim 

válasza:

Krémesebb, gazdagabb allaga lesz tőle, én is teszek bele, Fejér megyéből vagyunk.
Amúgy ezért kell alaposan (mosogatószerrel) megmosni a tojást felhasználás előtt, de ez az egyéb szennyeződések miatt amúgy is magától értetődő... illetve lehetőleg még aznap meg kell enni az így készített ételeket. A gyereknek semmi baja nem lesz tőle, ha friss a tojás, ellenőrzött helyről, szakszerűen tárolva.
13/14 anonim 

válasza:

Gyermekkoromban anyu is így csinálta a túrós tölteléket (Tolna megye) Ma már én nem, de nem lesz baja, ha friss volt a tojás.
14/14 anonim 

válasza:

Az én anyukám is mindig is így csinálta a túrós tölteléket palacsintához szóval én is mindig így ettem. Ma már 23 vagyok és még élek :D Sohasem volt baja tőle egyikünknek sem kicsiként sem, nyilván nem tocsog a nyers tojástól:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!