Kisfiam olyan szinten anyás, hogy lehetetlenség másra hagyni akár 1 órára is. Mi a megoldás?
szerintem jó dolog, ha a gyerek szorosan kötődik máshoz is, nemcsak az anyjához. Nálunk szerencsére apának van elég ideje, és tud játszani babánkkal, és a nyagyiék is közel laknak. Ebben a korban még bőven időben vagy ahhoz, h engedd kötődni másokhoz is (pl közeli családtag)
Lehet játékosan tanítani neki, h anya ha nem látja a baba, nem tűnik el végleg, hanem hamarosan visszajön. (kukucsjáték, beszélni hozzá úgy h ő nem lát téged -- pl másik szobából) Szép fokozatosan, vidáman el lehet érni, h hagyjon elmenni, mert tudni fogja h visszajössz. Azt gondolom, normális h rá akarod bízni egy-két órára másra. Dokihoz pl én sem szívesen vinném -- sőt én a tescoba sem szeretem elvinni vásárolni pedig már 11 hónapos.
szia, majd lassan belejön. most van itt a szeparációs szorongás kialakulásának kezdete is. vannak olyan babák,akik ezt intenzívebben élik meg. az én kislányom 20 hónapos lesz, és mostanra kezd el ellenni a nagyanjyával. igaz, nem sokat látja mert messze lakik, de vannak babák, akiket ez sem zavar, elvannak jól bárkivel. na ő nem ilyen. én sose erőltettem neki. az nem jó. nála mondjuk extrém korán kialakult, 4-4,5 hós koárban már nem tűrte, hogy idegen kézbe vegye. azt mondta a gyógypedagógus ismerősöm, hogy minél korábban kezdődik, annál tovább tart, és ált. annál intenzívebb. hát ez nálunk bejött.
azért az apjával csak elvan, hm? próbáld meg rábízni. én amúgy megbeszéltem anno a dokival, amikor muszáj volt orvoshoz mennem, hogy a rendelés végén menjek, amikor már nins senki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!