Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Rá lehet szoktatni a babát,...

Rá lehet szoktatni a babát, hogy picit ellegyen a járókában?

Figyelt kérdés
Hamarosan megszületik a második gyerekem. A lányom utálta a járókát, de kb 6 hónaposan tettem bele először. Viszont úgy érzem, szükségünk lesz rá, hogy a kicsi néha a járókában legyen. Természetesen nem egész napra akarom bele tenni. Szóval hogyan szoktassam majd rá?
2020. dec. 8. 15:13
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Rakd bele, amikor jókedvű, kipihent, és adj neki valami új, érdekes játékot. Ülj le mellé a rács túloldalán és úgy játsszatok pár percet, aztán vedd ki.Legyen minden nap egy rövid idő, amit a járókában tölt, és ha egy mód van rá, intézd úgy, hogy ott jól érezze magát, ne várd meg, hogy már unatkozzon, esetleg sírni kezdjen.

Ha már picit nagyobb (egy év körüli), lehet néhány játék, amivel csak a járókában játszhat. Ez is segít megőrizni a hely varázsát.

2020. dec. 8. 15:46
 2/7 anonim ***** válasza:
69%

Koran kell kezdeni,mert amikor kuszik maszik, mar nem erti h miert korlatozod.

En meg akkor szokattam bele oket, amikor csak haton fekve kalimpaltak. Igy akkor is ultek benne fel orat/ orat amikor amugy mar felalltak. Foztem, kozben ok elmolyoltak a jatekokkal a konyhaban biztonsagosan.

2020. dec. 8. 15:58
 3/7 anonim ***** válasza:
Nalam 3 es fel hos a gyerek es kb 2 hos koratol minden reggel benne van kb 20 percet ugy hogy jatszoszonyegen van (szivacsot is vettem bele szoval kenyelmes) Nekem fontos h reggelente eszhez terjek meg sminkeljek. Ugy kezdem a napot hogy kimegyek a konyhaba ott van pihenoszekben mig kvt csinalok meg reggelit elozo esti dolgokat elmosogatom teat fozok stb ez kb 20 perc aztan atmegyek a szgepemhez ami mellett ott a jaroka ott sminkelek meg netezek es o addig jatszik nezelodik engem nez gagyog stb. Most mar felidoben atfordul a hatara es ugy sasol de 2 hosan meg en raktam at hasra mikor ugy lattam kezd unatkozni. Lehet ezzel jatszani hogy 5-5 percekkel noveled az idot minden nap vagy rakosgatsz be neki uj jatekot hatra/hasra rakod stb. A pihenoszeken lognak jatekok ezeket mar fogdossa beszel hozzajuk de van hogy csak nez ki az ablakon stb.
2020. dec. 8. 16:08
 4/7 anonim ***** válasza:
Utolso vagyok: valahol anno olvastam hogy a jaroka legyen a jatek helye es az agya az alvase. Valamiert megragadt bennem, biztos van valami alapja.
2020. dec. 8. 16:13
 5/7 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom. Én is úgy voltam vele, hogy korán elkezdem, nem akkor, amikor már kúszik-mászik, hogy időben megszokja. Nem is volt vele gondja, sőt szerette addig, amíg el nem kezdett mászni, onnantól ordított benne. :) Ennyit a korai szoktatásról.

Persze lehet, hogy másoknak bejön, de az biztos, hogy nem garantálható így sem az eredmény.

2020. dec. 8. 16:38
 6/7 anonim ***** válasza:

3-4 vagyok

5os ezt csalodottan veszem most 😂 remeltem hogy igy konnyebb lesz ha odaszokik

2020. dec. 8. 18:41
 7/7 anonim ***** válasza:

Szerintem gyerekfüggő. Nekünk nem volt járóka, de ha olyat csináltam, amihez nagyon nem kellett volna láb alatt lennie a kicsinek, beleraktam a rácsos ágyba, mondtam is neki, hogy játsszon picit és mindjárt kiveszem. Mindig elvolt. Persze adtam neki játékot, és ezek ilyen nagyon max 10 percek voltak. (Hajmosás, tészta leszűrése, sütő nyitogatás, stb.)

De el tudom képzelni, hogy van olyan gyerek, akivel nem működött volna a mutatvány.

2020. dec. 8. 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!