Szerintetek mikor esik ki a Bence név a leggyakrabban adott nevek lista első helyéről?
Szerintem pár éven belül kiszorítják az azóta felkapott nevek, mint Benett, Noel stb.
Amúgy nekem sosem tetszett.
Régen hagyomány volt, hogy apáról fiúra szállt a név. Tehát azért is volt annyi, mert több generáción át adták a Jóska nevet.
Régen nem volt internet, amin 1 perc alatt letöltöd a friss adható nevek listáját, így azt adták, amit a 2 utcára lakó Ica adta a lányának, mert az milyen szép gyerek és még nincs a családban Éviké.
Ráadásul kit érdekelt, hogy külföldön ki tudják-e mondani vagy sem, a faluból max. pestre költöztek.
'56-ban disszidáló emberek közül nagyon sokan felvették a külföldi megfelelőjét a nevüknek.
Ma viszont még azt is meg tudod nézni, hogy egy nevet hányan adta a tavalyi évben. Utána tudsz járni az eredetének és a jelentésének. Hallasz szép külföldi neveket is, amik megtetszenek.
Még él az a felfogás, hogy jobb elvegyülni és inkább legyen az ötödik Bence az osztályban, minthogy az osztálytársak (maradi felfogású) szülei megjegyzést tegyenek a nevére. Na meg ha esetleg külföldi név tetszik meg, akkor c*gó vagy vagy panelprolli (ezt nemrég hallottam, hogy már erre is mondják).
Szóval szerintem azért van még mindig az első helyen, mert egyre többféle nevet adnak. Nem mindegy, hogy 1000 kisbaba kapta és úgy az első vagy 100 kisbaba kapta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!