Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek mikor esik ki a...

Szerintetek mikor esik ki a Bence név a leggyakrabban adott nevek lista első helyéről?

Figyelt kérdés
Úgy olvastam már több, mint 10 éve a leggyakrabban adott név. Ti szeretitek? Mit gondoltok miért ilyen népszerű? Mi fogja váltani?

#Bence #Mindenkibence
2020. dec. 8. 14:31
 1/7 anonim ***** válasza:
28%
Soha szerintem, nem is értem
2020. dec. 8. 14:32
 2/7 anonim ***** válasza:
39%
Szerintem soha, nekem nem tetszik de így hogy tucat még annyira sem. Nem tudom miért ilyen népszerű, komolyan, de gondolom a csordaelv miatt 😅 Mi váltja? Gondolom majd valamelyik másik Benike, vagy Marcika, esetleg az új tucat Nátánka vagy Nolenke 😂
2020. dec. 8. 14:35
 3/7 anonim ***** válasza:
97%
Úgy fel vagyunk háborodva, mintha nem lettek volna mindig is tucat nevek, amik gyakran évtizedekig tartották magukat. Vagy az nem ugyanaz, hogy a 50-70-es korosztályban mindenki Mária, Ferenc, István, József, László stb a 40-eseknél meg marha gyakori név a Krisztina, Mónika, Andrea, Péter, András pl?
2020. dec. 8. 15:01
 4/7 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem pár éven belül kiszorítják az azóta felkapott nevek, mint Benett, Noel stb.

Amúgy nekem sosem tetszett.

2020. dec. 8. 15:24
 5/7 anonim ***** válasza:
46%

Régen hagyomány volt, hogy apáról fiúra szállt a név. Tehát azért is volt annyi, mert több generáción át adták a Jóska nevet.

Régen nem volt internet, amin 1 perc alatt letöltöd a friss adható nevek listáját, így azt adták, amit a 2 utcára lakó Ica adta a lányának, mert az milyen szép gyerek és még nincs a családban Éviké.

Ráadásul kit érdekelt, hogy külföldön ki tudják-e mondani vagy sem, a faluból max. pestre költöztek.

'56-ban disszidáló emberek közül nagyon sokan felvették a külföldi megfelelőjét a nevüknek.

Ma viszont még azt is meg tudod nézni, hogy egy nevet hányan adta a tavalyi évben. Utána tudsz járni az eredetének és a jelentésének. Hallasz szép külföldi neveket is, amik megtetszenek.

Még él az a felfogás, hogy jobb elvegyülni és inkább legyen az ötödik Bence az osztályban, minthogy az osztálytársak (maradi felfogású) szülei megjegyzést tegyenek a nevére. Na meg ha esetleg külföldi név tetszik meg, akkor c*gó vagy vagy panelprolli (ezt nemrég hallottam, hogy már erre is mondják).

Szóval szerintem azért van még mindig az első helyen, mert egyre többféle nevet adnak. Nem mindegy, hogy 1000 kisbaba kapta és úgy az első vagy 100 kisbaba kapta.

2020. dec. 8. 16:00
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Kb. '95-ben robbant be a semmiből, és azóta lassanként egyre kevesebb babának adják. 2000-ben 1790, 2019-ben 1442 gyerek kapta. Az első helyet szerintem is azért tartja, mert a toplistán utána következő nevek közt már sokkal nagyobb a változatosság. Szerintem úgy max. 5 év múlva lesz helyette másik befutó, de még egy ideig utána ott lesz az első ötben is.
2020. dec. 9. 10:18
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Én nagyon szeretem, pont most változtatom arra a nevem.
2020. dec. 20. 17:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!