Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Aki cicin altatott, hogyan...

Aki cicin altatott, hogyan tudta később leszoktatni?

Figyelt kérdés
Az a baj, hogy ha nem adok neki, akkor képes és nem is alszik. Vagy ordít csak mint a sakáll. 14 hós. Már csak alváshoz kap, de 2 éves korára azt is el szeretném hagyni.
2020. nov. 29. 07:58
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
63%
Ez a kérdés engem is foglalkoztat... 16 hós, szintén cicin altatom. Most kezdtük tervezni a tesót, ha összejön, nem sokáig fogom tudni így altatni, és a kiságyba behajolva letenni
2020. nov. 29. 08:04
 2/11 anonim ***** válasza:
32%

Felvértezed magadat rengeteg türelemmel. Tudatosítod, hogy te szoktattad így, nem a gyerek hibája, ha nem képes másképpen elaludni.

Aztán kedvesen de határozottan megmondod a neki, hogy most kap tejet, és utána a kiságyban kell elaludnia. Megszoptatod, és nem várod meg, hog elaludjon, hanem berakod az ágyába. Ha drasztikus akarsz lenni (és nem szeretnél egy újabb problémát előállítani) rövid simogatás után ki is mész, ha jobbnak látod, leülsz mellé, simogatod, stb.

Ha sír, és nem elég neki egy kis simogatás, beszéd, egyre elkeseredettebben bömböl, kiveszed, megvigasztalod, de nem hagyod az öledben elaludni, hanem lerakod.

És így tovább. Előbb-utóbb aludni fog. Inkább utóbb, de idővel (egy-két hónap is lehet!!!) egyre könnyebb lesz.

2020. nov. 29. 09:08
 3/11 anonim ***** válasza:
21%
Nekem már majdnem 3 évey volt mikor leszokott erről, ha nem látott engem akkor elaludt nélküle
2020. nov. 29. 09:32
 4/11 anonim ***** válasza:
87%

Megfürdött majd jóéjt puszi és elköszöntem tőle. Én elmentem a fürdőszobába, addig az apukája elaltatta. Közben mondta neki, hogy Anya fürcsizni ment, vele fog elaludni. Olvastak mesét vagy csak összebújtak. 2 éves volt.

Egy idő után megszokta, hogy így aszik el. A lényeg, hogy következetesek legyetek és kitartóak, mert lesz olyan este, amikor újra cicit szeretne.

2020. nov. 29. 09:44
 5/11 Derjaderja ***** válasza:
67%

Én ilyen szép fokozatosan csinálom, nem szoktatom, csak inkább néha próbálgatom, mire érett már meg.

Cicizik, aztán leveszem, éneklek neki, aztán azt is abbahagyom és várok, hogy elalszik mellettem. Piszmog, motyog, de egy idő után elalszik.

22 hónapos, de ezek azért 8-10 hónapja alakulgatnak, addig esélytelen lett volna trauma nélkül.

Kb 15 hónaposan megfigyeltem, hogy 1-1 ébredésnél már vissza is lehet simogatni, utána először mindig ezt próbáltam. Egyre több lett az ilyen helyzet. Az énekekre pár hónapja kattant rá, akkor ráerősítettem, hogy minden este elénekeljem ugyanazt a pár dalt.

Meg nekünk a meseolvasás is csomó idő lett, kb 45 perc, ott lett egy ilyen nagy közös mi-időnk az egész nap feszítettsége utan, több könyvet megnézünk, végigkérdezi az állatos albumokat, olvasok mesét. Ez is segít, de az érés is főleg ha olyan rossz alvó a gyerek.

Nálunk is mindjárt lesz kistesó, azt mondják, akkor megint fellángol a cici utáni kéretőzés, de csak átmenetileg pár hónapra.

2020. nov. 29. 10:05
 6/11 A kérdező kommentje:

Nem akarom drasztikusan elszakítani mert akkor keservesen sír és nem, nem hagyja abba. Apuka 2 műszakban dolgozik. Sajnos nem tud mindig segiteni.

Ezt majd próbálgatom, hogy mire érett. Mesézni nem lehet még vele az énekre meg felriad jobban. De majd próbálom simizni meg plüsst adni neki.

Köszönöm szépen a tanácsokat

2020. nov. 29. 10:24
 7/11 Derjaderja ***** válasza:
61%
Még annyi van nekünk, hogy meséhez kap junior italt, de az inkább az éjjeli ébredések megelőzésére jó (nekünk tuti megoldás volt, éhes volt éjjel és már nem volt annyi tejem), nem a lelki részre. Picit húzódoztam ettől, mert akkor majd ez marad meg szokásnak, de aztán szükség volt rá, és mivel utána mosunj fogat, végül is megbékéltem a megoldással, mert egymillió helyett nulla ébredést hozott.
2020. nov. 29. 10:40
 8/11 anonim ***** válasza:
90%
Én 2 éves kora után kicsivel kellett,hogy leszoktassam a cicin alvásról, mert olyan gyógyszert kellett szednem ami mellett nem szabadott szoptatni.Elmondtam neki ,hogy most nincs cici, mert anya beteg.Elsőre megértette, nem voltak sírós éjszakák sem.Az első pár altatásnál nehezebben aludt el, de ezt is úgy képzeld el, hogy 20 perc helyett mondjuk 30-40 perc.2 -3 napig.Azt gondoltam nehezebb lesz.
2020. nov. 29. 10:59
 9/11 anonim ***** válasza:
18%

Nem olvastam el a kommenteket.

En 13hosan szoktattam le totál a cicizésről, addig azon aludt el.

Én cumit adtam helyette. Elötte sosem cumizott.

Ugyan úgy összebújtunk, csak nem cici volt a szájába, hanem az.

Az első este kicsit nyögvenyelős volt, de utána nem is kereste.

2020. nov. 29. 11:40
 10/11 anonim ***** válasza:
Egyszer a nagyi altatta helyettem, attòl fogva nem kèrt cicit estère sem. De màr nagy vilt akkor, 14 honapis ehhez pici.
2020. nov. 29. 11:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!