Hogyan tudnám leszoktatni ezekről a kislányomat?

Egyvalamin megakadt a szemem:az etetőszéken.
5 hónapos! Már ül? Stabilan, egyedül? Ugye, nem ülteted??
Amúgy meg a tápszert vagy tejet cumisüvegből add neki, ne kanállal.

Raszolni, fegyelmezni egy 5 hónapost? Hiszti?
Tévutakon jársz.
Menj el pszichológushoz és olvass sokat a babákról..

Kezd akarata lenni. Ez ilyen. Sőt, ez még csak az eleje. Egyébként ebben a korban még fegyelmezni nem tudod, max megfélemlíteni. Jobb módszer ha elismered az érzéseit (tudom, hogy csalódott/mérges/szomorú/frusztrált vagy, mert.... De fel kell öltöznünk, szeretném ha segítenél annyival hogy nyugodtan vagy - ettől persze most még semmi nem fog változni. De később beérik.
Ezen kívül a figyelemelterelés. Én mondókázok öltöztetés közben vagy a kezébe adok valamit stb, még van néhány dolog amit be lehet vetni.

Nem lehet, hogy éhes, azért sír? Kanállal lassan lehet etetni. És etetés után még éhes marad. Amúgy szerintem is inkább cumisüvegből etesd, a tápszer kifolyik a kanálból, egyáltalán hogy tudod etetni?
Az öltözködés, orrszivas ilyen, egyik gyerek sem szereti. Majd megszokja, csak légy türelmes vele.
A körmök is ilyenek, rólam 5-8 hónapos korában folyton lekarmolta a bőrt. Még általában mindent karmolt, rettentő feketék voltak a körmei. Aztán fokozatosan abbahagyta, ahogy fejlődik.
Szerintem attól nem lesz ilyen, hogy te zárkózott vagy. Az pláne nem baj, hogy nem szólsz rá hangosan vagy nem "fegyelmezed". Egy 5 hónapos babát nem is kell. A babád ismer téged, te vagy az anyja, így szeret téged, ahogy vagy. Csak te is szeresd, szeretgesd, és nem lesz baj.

Ennyi idősen az elsődleges táplálékuk az anyatej/tápszer.
Szegény gyerek éhes azért van ennyi nyűgje!
Etetőszék, szigor, hiszti?? Te melyik bolygón élsz? 5 hónapos, könyörgöm! Soha egyetlen betűt sem olvastál el a babákról?

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!