Cumi ellen vagy mellette?
Le szeretném szögezni hogy nem veszekedést szeretnék indítani. Egyenlőre nem írnám le hogy én mit gondolok, mindenkinek a véleményére kíváncsi vagyok. Kérlek titeket hogy kultúráltan fogalmazzatok, és senki ne essen a másiknak a véleménye miatt. Köszönöm!
Ti adtatok/adnátok cumit a babá(i)toknak?
Nincs vele baj, csak tudni kell következetesnek lenni a leszoktatásnál. Ismerek 5 éves elmúlt gyereket, aki cumizik. Egyszerűen abszurd, hogy cumi lóg a szájából, nézni is rossz... A szülei meg elintézik annyival, hogy nem akarják, hogy sérüljön lelkileg. Maholnap iskolás lesz az a fiú, bakker.
A fiam 4,5 éves, és hasonlóan volt mint a 7. válaszolónál, leszoktattam mielőtt bölcsibe ment, de addig is csak alváshoz cumizott.
Az elsőnél próbálkoztam vele de kiköpte csecsemőnek is. Nagyobb korában meg már nem is próbáltuk. Utólag nem bánom. Nagyon sok gyereket láttam az oviban akik még 5-6 évesen is cumival aludtak.
Most a 3 hónaposom egy darabig elfogadta de most újabban öklendezik tőle és kiköpi. Nem erőltetem rá ha nem kell neki. Jobb így.
Is-is.
Tápszeresnél mellette, anyatejesnél ellene. Nem általánosságban mondom, hanem a saját gyerekemnél döntöttem így.
Elméletben ellene voltam, de aztán jött az első gyerekünk, akit nem lehetett még komfortszopira se mellre tenni, mert sugárban hányt az anyatejtől, viszont komfortra szüksége volt, az ujjszopinál pedig azért jobbnak tartottam. Így kapott, de nem vittük túlzásba, nem lógott non-stop a szájában. Megkapta alváshoz, ébren pedig csak ha nagyon nyűgös vagy beteg volt, de álló nap nem. 2,5 éves korára letette.
Második gyerek anyatejes volt, nem terveztem adni neki és szerencsére az ujját se szopta.
Elvből nem akartam. Gyűlölöm a mai napig a mindenhova cumival közlekedő, azzal játszó, azzal beszélő 3-4-5 éves gyerekek látványát.
2 hónaposan megváltás volt, mikor azzal simán elaludt. Csak alváshoz és kocsiban használjuk. Nincs szem előtt. Igény szerint szoptatom/tam.. most már 9 hónapos, éjszaka simán kicserélem a mellem cumira és alszik tovább és nem kell ott lennem mellette végig. Cumival a férjem is tudja altatni napközben. Nem bántam meg, hogy végül adtunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!