Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikortól tesztek pici sót a...

Mikortól tesztek pici sót a baba ételeibe?

Figyelt kérdés
6 hós elmúlt a lánykám,de még só nélkül főzöm neki a zöldségeket.Van aki a húslevesben főtt zöldségeket+husit turmixolja a babának és tudom,hogy a gyerekek szeretik,de mi a helyzet a sóval ebben az esetben?
2010. aug. 11. 09:58
 1/4 anonim ***** válasza:
én só nélkül adtam 7 és fél hónapos koráig az ételt,mondván nem lehet sót adni.de rájöttem,hogy a kisfiam nem eszi meg,csak fűszerezve a kajcsit.még egy kicsit szerintem várj a sóval.
2010. aug. 11. 10:02
 2/4 anonim ***** válasza:
Én mindig is tettem bele ici-picit. Annyira volt sós, hogy mi felnőttek nem is éreztük, pedig alapjában sem főzök sósan, sőt...
2010. aug. 11. 10:03
 3/4 anonim ***** válasza:
Szerintem felesleges sózni, a zöldségeknek van olyan intenzív ízük, hogy nem hiányzik belőle a só. Én abszolút sótlanul eszem és jól szoktam így is lakni. Ez csak szokás kérdése agyon sózni és fűszerezni. Főleg ha olyan kevés, hogy nem is érződik rajta, akkor minek beletenni?
2010. aug. 11. 11:28
 4/4 anonim ***** válasza:
10.03-as vagyok. Pont, hogy nem agyonsóztam és fűszereztem az ételeit. A pici sót ő gondolom érezte , nekik sokkal kifinomultabb az ízlelésük. Később (bölcsi, ovi) sem teljesen sótlan ételeket kap majd. Én tettem fel egyébként a jódos kérdést is, én amiatt is adtam neki jódozott sóval készült ételt. Ezt mindenki döntse el belátása szerint. Egy felnőtt sokkal több sót (hús-, sajt-, vajkészítmények ...stb.)visz be, ezért nem árt gondolom, hogy a főtt ételt legalább visszafogottan sózzuk. A készen vett ételből már nem lehet kivenni, de egy baba ilyeneket még nem kap, max. egyszer vagy kétszer főtt ételt pici sóval.
2010. aug. 11. 13:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!