Meddig van az a határ aminél még elviselitek, hogy anyós beleszól a gyereknevelésbe?
Megáldott vele a sors, sajnos mindenbe beleszól és okoskodik.
Mindig mondja, hogy a nagylányt is túl szabadjára engedjük. Ellene uszítjik mert ha ő idejön látogatóba a kislányom mindig átmegy a másik mamához. Sajnos okkal nem szereti úgymond. Folyamatosan kötekedik vele is, hogy hogy néz ki meg hogy áll a haja stb. A saját gyerekei sem szeretik nagyon mert ellenük van folyamatosan. Sajnos az egyik unoka beteg és apósom kiakarta fizetni a kezeléseit egy pár hónapra de anyósom nem engedte. Nem azért dolgozik ő. Ha elmegy valamelyik gyerekéhez ott is ezt csinálja amit nálam. Szóval ilyen ember.
A kicsi 3 hónapos lesz de már múltkor megakarta sunyiba etetni tejbegrízzel mert régen ilyenkor az ő gyerekei már ették és az én gyerekem azért nem alszik normálisan mert éheztetem. Rászóltam és azóta nem is voltak nálunk. Mondjuk én nem bánom megmondom őszintén. Ti mit engedtek és mit nem?

A te anyósod teljesen ugyan olyan mint az én anyám.(szuper vele az élet...)
A TE gyereked ne hagyd, hogy bele szóljon. Az meg, hogy besértődött, ne törődj vele. Legalább megszabadultál tőle.
Egy picit örülöl, hogy megsértődött így legalább nem jön.
Folyamatosan belémköt. Szerinte nagyon hasfájós a kicsi, holott egy hangja nincs. Ez is az ő agyszüleménye.

Kedvesen, de nyomatékosítanám, hogy a gyerekeket magunknak szültem, mi határozzuk meg, mikor és mit ehet, mert mi vagyunk felelősek értük!
Ő is volt fiatal anya, ő is nevelt gyerekeket, kiélhette, hogy ő határoz. Most a kérdezőé a felelősség, csak akkor adjon tanácsot, ha te kimondottan kéred a véleményét, addig nem!

Mivel nálunk az (volt) a helyzet, hogy a gyerek 3 hetesen beteg lett, anyós meg - hogy is fogalmazzak- elég egyszerű, szakmunkást végzett,ezért nem nagyon tudott mibe beleszólni.
Persze mondja ő a magáét, de én inkább mindig az orvosokra hallgattam. Elég sok hülyeséget ajánlott, míg a gyerek pici volt.
Kb elengedtem a fülem mellett. Nem ért hozzá, szóval nem tudott befolyásolni.
És nem,nem nézem le. Csak komoly dolgokról volt/van szó, amikhez ő egyszerűen nem ért. Hiába szeretnék én beszélgetni vele arról, mit javasolt a gyógypedagógus például, ha meg sem érti, mi az a szenzoros érzékenység.
Még nekem és édesanyámnak is nehéz néha döntést hozni, pedig mindketten pedagógusok vagyunk.
Értitek, na.
Messze is laknak, nem sokat találkozunk. Vigyázni ezért nem szoktak a gyerekre, kb 2 havonta futunk össze. Azalatt nem nagyon szól bele semmibe :).

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!