Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyi idő mire megtanul kúszni?

Mennyi idő mire megtanul kúszni?

Figyelt kérdés

Már kúszogat, viszont keveset halad előre mert rossz a technikája.

Kitolja a fenekét, a fejét és a karját lent hagyja és lábbal próbálja magát előre tolni. Tengelye körül másodpercek alatt forog, hátról hasra, hastól hátra is.

Nem aksrom siettetni, hagyom hogy maga csinálja, viszont a frusztrációtól nyögdécsel, látom hogy nagyon menne. Ilyenkor elforgolódik hátról hasra hasról hátra hátról hasra a szoba közepéig, hamar feladja.

Akinek ezt csinálta a babája, mikor tudott kúszni? Hány hét, hónap, mire rájön hogy a karjait is kellene használnia?

Egyebként tenyerelve kinyomja magát fejét szépen tartja.

2020. nov. 14. 10:06
 1/8 anonim ***** válasza:
75%
Egy folyamat, nem kell aggódni. Ha teljesül a szabad mozgás, rá fog jönni. Általában pár hét, de tudni kellene, hogy mennyi idős. Egyrészt attól is függ, másrészt az dönti el, hogy kell-e rásegítés. Ha 8 hónap közelében jár, akkor be lehet minimálisan avatkozni. Ha fiatalabb, akkor tilos.
2020. nov. 14. 10:13
 2/8 anonim ***** válasza:
86%
Ha egyszer valamit elkezdenek, napok alatt tökéletesítik. Egyik este babám elkezdte tolni magát így, ahogy írtad, egy hét múlva körbekúszta a lakást. Szabàlyosan csak másfél hónap alatt tanult meg, addig egy kéz - egy láb módszer volt, az is jó, nem kell rögtön gyógytornászhoz rohanni majd, csak megemlítem :D 3 és fél hónapra rá kezdett mászni. A felállás is úgy volt, hogy egy hét alatt teljesen tökéletesítette. Ilyenkor mindig gyakorolják egész nap, amit elkezdenek.
2020. nov. 14. 10:14
 3/8 A kérdező kommentje:
Nem 8 hós még, nem akarok beleavatkozni. Csak kíváncsi vagyok, meg kicsit sajnálom, hogy bedühödik, mert 1 centit jut előre ezzel a módszerrel, és nem éri el a kívánt jatékot. De nem fogom a kezébe adni, küzdjön meg érte. Remélem pár hét és ráérez.
2020. nov. 14. 10:16
 4/8 A kérdező kommentje:
2., felpontoztalak, nem tudom kinek nem tetszik a válaszod, nekem hasznos.
2020. nov. 14. 10:19
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk kb 3 hét alatt lett tökéletesítve a technika.
2020. nov. 14. 12:35
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Ezt csinálta nalunk is. A megfelelő motiváció kellett neki. Letettem a telefonomat elé és azonnal megtanult előre haladni 🤷🏼‍♀️ Ő is mindig frusztrált volt egyébként hogy nem halad.
2020. nov. 14. 12:57
 7/8 anonim ***** válasza:
Mondjuk az nem mindegy, hogy mennyi idős, mert az 5 hónapos lányom is nyavajog, ha valamit lerakok elé és nem éri el, de ettől még valszeg nem mostanában fog kúszni, és nem is várom el tőle, pici még, 1 hete tanult meg hasra fordulni egyedül. Bár a tengelye körül már ő is pörög. De azért 7-8 hónaposan már más a helyzet.
2020. nov. 14. 14:01
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Ma négykézláb, alkarra támaszkodva hintázott. 🙃
2020. nov. 14. 16:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!