kedves utolsó, én is nagy örömmel olvastam soraidat, hogy a pedagógusok szerencsére emberibben állnak ehhez a kérdéshez, mint az okos tankönyvek; nekem is borsózik a hátam a sírni hagyástól. egyébként az én kislányom sem alszik még el egyedül (16 hós) de azt hallottam, és ez biztat, hogy a bölcsiben az alvással viszonylag hamar megbirkóznak a kicsik, mert látják, hogy a többi is alszik, így ő is (tehát a példa ragadós) másrészt ki is fáradnak, na meg azt is tökéletesen érti, hogy nem otthon van, és itt mások a szabályok. Az átmeneti zökkenőket meg ha kedves dajkák kísérik, akkor remélhetőleg átvészelik.
2010. aug. 18. 14:29
12/18 anonim válasza:
Miért KELLENE már egyedül aludnia?!
Oda fognak figyelni rá, ha látják, hogy egy kis szeretgetésre van szüksége! Nálunk is odaülnek a gyerekek mellé az oviban. Bölcsiről nincs tapasztalatom, oda nem jártak a gyerekeim.
2010. aug. 18. 16:43
13/18 anonim válasza:
Akkor engem lehet lepontozni, de hiszem, hogy mindenkinek az a jobb, ha a gyerek egyedül alszik el.
És nem kell hozzá egy hónap, 4 nap alatt képes megtanulni, hogyan kell egyedül aludni!
Én egy évesen tanítottam meg a lányom, és egyet bánok, hogy nem előbb tettem meg...
A bölcsiről-oviról én csak hallottam , és azt, hogy nem hagyják sírni, hisz a többit zavarná, és hogy igenis odafigyelnek a gyerekekre.
2010. aug. 18. 18:34
14/18 anonim válasza:
13.49-es válasza az én válaszom is.
2010. aug. 18. 18:36
15/18 A kérdező kommentje:
Csak azért kérdezem, mert pár ismerősőm a sírni hagyás módszerével(és annak különféle változataival) "tanította "meg elaludni a babáját. Míg én nem vagyok híve az ilyeneknek.
2010. aug. 18. 20:44
16/18 anonim válasza:
Szerintem sem fogják sírni hagyni a kisfiadat, nyugodj meg! A sírni hagyós altatós módszerről meg csak annyit, hogy egyszerűen nem lenne szívem hozzá. Meg szerintem nálunk nem is válna be. Kisfiam időnként szépen elalszik egyedül is, de ha pl. jön a foga, vagy egyszerűen csak rossz a kedve valami miatt, akkor bizony ringatom. Ettől nem érzem magam rosszul, nem szégyenlem, és nem várom el a 8 hós fiamtól, hogy egyedül aludjon el, mint a felnőttek.
2010. aug. 18. 23:24
17/18 anonim válasza:
sajnos gondozónő válogatja.....:-(((van,aki úgy gondolja,el kell aludjon,és kész...úgysincs más választása,sírni hagyják...ez a rosszabb:-((van aki odaül mellé,simogatja,megkérdezi anyától a szokásait,és megpróbálja ugyanúgy csinálni mint a szülő.sajnos ez a kevesebb:-((ezért mondom én mindenkinek,nem bölcsit kell választani,hanem gondozónőt!!
egy "második fajta" gondozónő
2010. aug. 19. 08:26
18/18 anonim válasza:
utolsó vagyok:próbáld családi napközibe vinni,ott tuti nem fog sírni:-)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!