Mit tud a 9 hónapos babátok?
Az enyém, ül, mászik, áll, mondja hogy anya, apa, te.
Kézből kézbe ad tárgyakat, anyát megeteti. Pacsit ad de nem integet, nem papazik. KB ennyi
Nincs elmaradva. Az enyém ezeket tudja: kúszik, ül, áll, lepeget bútor mellett, maszasra kísérleteket tesz. De felfelé viszont mindenre mászik. Kanapé, szék.
Pápázik. De csak ha akar. Értelmes szavakat nem mond. Csak azt, hogy baba, de azt mindenre. A kutyát utánozza ha nyüszít vagy ugat. (Akkor nyüszít, ha be akar jönni, nem verjük mielőtt valaki félreérti 😅). Egyébként babanyelven karattyol.
Kukucst játszik. Önállóan eszik krumplit, kenyeret, banánt stb.
Most kapott egy játékot, kalapáccsal kell beütni golyokat a lyukba. Ezt nagyon hamar meg tudta csinálni, bár nem feltétlen a kalapács erre kitalált részével.
Ha megkérdezem melyik a sárkány/labda ezeket tudja. De csak ezt a kettőt.
Tapsolni tud. Ha akar. Kézből kézbe ad ő is tárgyakat.
Nem tudom kihagytam e valamit. De kb ezek vannak.
Annyit mondanék hogy a 13 hósom még nem mond értelem szavakat. A formabedobót most kezdi érteni. Viszont a mozgásfejlődése gyors volt. 10 hósan kezdett járni.
Minden gyerek más ütemben fejlődik
Köszönöm a válaszokat. Kicsit mwgnyugodtam. 😊
Csak a tesóm mondta épp hogy sokszor olyan bambán néz a gyerek. 😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!