Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hany honapos korukban vannak...

Hany honapos korukban vannak el magukban a babak?

Figyelt kérdés
Nalad hogy volt? Az en 2 honaposom 10-15 percet nezelodik el a pihenoszekben mig a konyhaban teszek-veszek es kb ennyit a jatszoszonyegen ezen kivul meg a kisagyban kb ennyit ha megy a forgoja. Ez normalis igy? Illetve lehet treningelni hogy tobb idot legyen ott el magaban, vagy tul kicsi meg ilyesmihez?
2020. okt. 31. 13:16
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
75%

Te meg szerintem olvass utána a több emberes babának és a szeparációs szorongásnak. És amúgy nem tudom honnan veszed, hogy akinek ilyen a kicsi az nem csinál semmit. Ma is 3 fogásos ebédet raktam az asztalra, a ház ragyog, voltam boltba, piacon..... stb. Szexelni meg akkor szoktunk mikor alszik a gyerek nem akkor mikor ébren játszik 🤦

De gondolom te vagy az a válaszoló aki mindenhol azt nyomja hogy mennyit szexel.

2020. okt. 31. 14:46
 12/33 A kérdező kommentje:
En ezt egy olyan konyvben olvastam amiben konkretan arrol van szo miket jatszunk a babaval horol hora. (Kezsegfejleszto jatekok) Szoval nem az a cel hogy en lepasszoljam hanem hogy megtanuljon nelkulem is jatszani mert gondolom ez is fejleszti a kis agyat. Nem colt idokorlat irva a 30 percet en kerdeztem hogy ahhoz tul kicsi-e? 13-14 orakat alszik egy nap, minek akarnam meg ezen kivul is "lepasszolni"? Most is 2 oraja a kusagyaban huzza a lobort. Gondolom a kesobbiek soran lehet fontos ez a magaban jatszas. De elso gyerek szoval nincs tapasztalatom ezert kerdeztem... egyebkent igenis felhaborodtak paran ha nem is mindenki...
2020. okt. 31. 14:52
 13/33 anonim ***** válasza:
59%

11!

“Enyém csodásan, kreatívan elfoglalja magát kb 5-6 hónapos kora óta.”

Azèrt az megvan, hogy itt 2 hónapos babàról beszèlünk?? Szerinted ugyanaz? Ha igy írtad akkor az azt jelenti, hogy 2 hónaposan a tied sem volt mèg el egyedûl nemdebàr??

Akkor mire itt ez a fentebb hangnem???

2020. okt. 31. 14:59
 14/33 anonim ***** válasza:
100%

2 hónaposan még nem volt el.

4,5 hónapos most, és elvan, ha a kezébe adok valamit, vagy a játszószőnyegén hasal, vagy a forgóról lelógó játékok alatt fekszik. De sokszor csak azzal is, hogy gügyög meg sikongat. 20-25 percet is akár.

2020. okt. 31. 16:24
 15/33 anonim ***** válasza:
14%

"Te meg szerintem olvass utána a több emberes babának és a szeparációs szorongásnak."

Több emberes baba nincs, csak olyan szülő, aki minden nyekkre felkapja, meg a nap 24 órájából 16-ot cicizteti, a maradék 8-ban meg magára köti, aztán csodálkozik, hogy a baba/kisgyerek 2 percet sincs el egyedül, és ráfogja, hogy jaj hát ő "több emberes", mert ezzel a legegyszerűbb elintézni a dolgot.

Érdekes, az olyan családokban, ahol van 2-3-4 gyerek kis korkülönbséggel, valahogy sosincs "többemberes" baba. Persze, mert anyunak-apunak nincs 8 keze, így nincs meg az a luxus, hogy el legyenek kapatva.

2020. okt. 31. 16:32
 16/33 A kérdező kommentje:
Utolso nem ertek egyet. Ez egy letezo fogalom es baratnom gyereke is olyan volt hogy nem lehetett lerakni kezbol mert orditott. Szerinted nem probaltak meg 100x? En ha lerakom a babam nem kezd el orditani de ha orditana en se birnam hallgatni es magamra kotnem! Eretlen idegrendszer miatt van ugy tudom.
2020. okt. 31. 17:11
 17/33 anonim ***** válasza:
0%

Nyilván, de minden baba más, az én lányom meg a kendőben ordított. Biztos vagyok benne, hogy ha minden nap többször magamra kötöttem volna, akkor x nap alatt megszokja, de nem erőltettem. Rábeszéltek a kendőre, aztán nem is használtam... Ugyanez igaz a lerakásra. Régen nem volt 20-féle kendő meg hordozó, ellenben tök általános volt, hogy 4-5 gyereket szültek a nők. Muszáj volt lerakni a kicsit, ha valamelyik nagyobbal kellett foglalkozni, akkor is, ha első pár alkalommal ordított ilyenkor. Meg muszáj volt kaját csinálni, stb...jól írta a 11-es, még ha le is lett pontozva ő is.

Amúgy ezt minden rossz szándék nélkül írtam, mindenki úgy csinálja, ahogy akarja. De 30-40-50, pláne több évvel ezelőtt ha azt mondta volna valaki, hogy többemberes babája van, pofánröhögik szerintem.

2020. okt. 31. 17:27
 18/33 anonim ***** válasza:
100%
4 hónapos kisfiam a játszószőnyegen jól elvan egyedül kb. 30-45 percet.
2020. okt. 31. 17:56
 19/33 anonim ***** válasza:
11%
17: nincs két egyforma baba, de azért azonos korban az idegrendszeri érettség is nagyjából azonos. A babáknak szüksége van a szabad mozgásra, önálló, szabad játékra, felfedezési lehetőségre. Ha örökké hurcolnak egy babát, mikor tud rugdalózni, a kezét felfedezni, a szobában a tárgyakat megfigyelni? Ha nem tudja a mozgásigényét kielégíteni, persze, hogy nyűgös lesz. Le kell tenni, hagyni kell egy kicsit. Nem egyedül, felügyelet/társaság nélkül, de nem kell 24/24 ölben abajgatni, szórakoztatni. (19-es voltam)
2020. okt. 31. 18:00
 20/33 anonim ***** válasza:
84%
Nevetségesek vagytok. A több emberes nem azt jelenti, hogy 0-24 csak kézben van el. De mondtam olvassatok utána. Teljesen jól elvan az én fiam is. Amíg ott vagyok én is és figyelem. Ahogy belekezdek valamibe rögtön sír. És igen próbáltam többször is, hogy majd megunja. Az lett a vége, hogy már majd megfulladt annyira sírt. Régen több generáció élt együtt. Ha nem anya foglalkozott az ilyen gyerekkel akkor mama, dédi, nagynéni foglalkozott. Vagy igen hagyták sírni. De miért is jó az? Tudod mi ennek a következménye? Nem hiszem mert akkor nem tolnád itt a baromságot
2020. okt. 31. 18:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!