Miért néznek furán az anyukára, ha a gyerek hisztizik ha nem kap meg vmit, pl. boltban?
Szerintem még ha a többieket is bevonod a nevelésbe (aka hallgatják a hisztit) akkor legalább már pofat had vágjanak.
Bocs de nincs kedvem más gyereket is hallgatni...
Mert kíváncsiak hogy mi ez az orbitális fábaszorultféreg üvöltés. Mert megbotránkoznak hogy nem tud anyuka gyereket nevelni. Mert idegesíti őket a fülsiketítő zaj. Mert megkönnyebbültek, hogy nem az ő gyerekük csinálja a műsort.
Ilyen okai vannak.
Kíváncsiság. Én ha ilyet látok általában együttérzően mosolygok a szülőkre, hiszen tudom milyen.
Szerintem minden gyereknek van ilyen korszaka, én nem gondolom hogy csak a rossz nevelés eredménye lenne.
Ennél jóval kevesebbért és ítéleznek mások. Elég, ha furán áll a hajad, vagy más tájszólásban beszélsz.
Egy magát földre verő gyerek esete azonnal bekapcsolja a "milyen anya az ilyen" gombot és végre lehet megint ítélkezni. Ez az általános. Vannak extra kivételek, akik értelmesek és tudják, hogy mindegy gyerek eljátssza ezt, de ez ritka. A többség azért néz, hogy szégyelld magad mert szaranya vagy.
1.Akinek nincs gyereke, az azért, mert "Milyen anya az ilyen, hogy nem tudja megnevelni a saját gyerekét, az enyém biztosan nem fog hisztizni." (tapasztalatból mondom, én is így gondoltam)
2.Akinek van gyereke, de nyugodt természetű az hasonló okból, mint az 1. pont, mert szerinte csak nevelés kérdése.
3. Akinek van gyereke és átélt már hasonló cirkuszt, az meg együttérzésből.
Csak halkan kérdezem meg azokat akik szerint nevelés kérdése, hogy hogyan kell egy ilyen helyzetre előre felkészülni/nevelni?
Mert oké, ha otthon rákezd, ott orvosolom a problémát (mondjuk ehhez is kérnék tanácsokat, mert nálunk következetesség ide vagy oda, de nem működik).
De ha az utcán egy olyan dologért csapja ki a balhét, ami eddig nem okozott gondot, akkor mégis hogyan lehet azonnal és zökkenőmentesen elhallgatatni anélkül, hogy meg kapná a hiszti tárgyát?
Tényleg nem provokációnak szánom, pusztán segítséget várok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!