Milyen bababútorokat vegyünk?
Első babánkat várjuk. Sokféle bútort megnéztünk. Én kiváncsi lennék, milyen tapasztalataitok vannak.
A külön pelenkázós rész, külön szekrény a jobb, vagy az, amikor egyben van a kisággyal a pelenkázó, meg a kisszekrény? Vélemények a baldachinról?
A járókánál: Gurulós lábú vagy stabil, fix lábú a szerencsésebb?
Köszönöm a válaszokat, tanácsokat!
Nekünk egyben van a pelenkázó a kisággyal,és tök jó így,mer rögtön kiveszem és kettőt lépek már rajta van a pelenkázón.
Én nem találom értelmét a baldachinnak,csak pénzkidobás...
járókáról nem tudok nyilatkozni,mert az én gyerekem utálta.
Szép napot!
Szió!
Nekünk külön van a kiságy és a pelenkázó, viszont pont mellette. Én így nagyon szeretem. Ráadásul a pelenkázók - komódok általában fiókosak, amibe szerintem jobb pakolni, mint az ajtós szekrénybe. Ráadásul a kiságyon lévő változat elég kesekeny (ha jól tudom 65-70cm), míg a külön álló 90 cm körül van. Az én lányom most 7 hónapos, de sokszor még a 90 cm is szűkösnek bizonyul, bele sem gondolok, hogy a keskenyebben mit művelne. Ja, és nálunk a pelenkázón rajta van a popsitörlő, a pelus, a popsikrém, D-vitamin, fürdető, sampon, légzésfigyelő stb - minden kéznél.
Baldachinunk nekünk sincs, én egy kicsit giccsesnek tartom.
Zita (31 hetes kislány anyukája)
Bocsi, a járóka lemaradt. Nekünk nincs járókánk, de szerintem a gurulós jobb, mert sok mindenkitől hallottam, hogy oda viszi a járókát, ahol éppen tevékenykedik (konyha, nappali, szoba stb.). Ezt a gurulós lábúval kicsit könnyebb megoldani. :D
Zita
nagyméretű kiságyat vettünk, amit később át lehet alakítani.(brendon brevex) A pelenkázó az merevhátfalú és az ágyra lehet tenni.
a baba ruháinak vettünk egy6 fiókos fenyőkomódot, az örökbútordarab.
Van még egy nagy fenyókomód, amibe pakolhatok és az ágyneműtartóba, mert az is van a kiságyhoz.
A baldachin= giccsparádé, felesleges. Nem is tudom mire való. Engem csak zavarna.
El tudom képzelni esetleg kislányok ágyán, de babákról beszélünk, nem kastélyról, meg hercegnőkről.
A járókához nem tudok hozzászólni, nekem kiskorom óta rossz a vállam, mert abban fordult ki és apukámnak kellett visszaraknia- beleakadtam a hálóba és kicsúszott a harisnyám az alja miatt. Szóval a farácsos talán nem ilyen , de az kemény.
Mivel baldachin kérdésben eddig csak negatÍvum volt, Írok egy pozitÍvat: egyrészt nem csak giccses van, mindenki talál az Ízlésének megfelelőt. De ami a funkcionalitást illeti, az én párom és az édesapja is rendkÍvül fülfájós. A baldachin védi a baba fülét, fejét a huzattól, én ezért nagyon örülök neki. Valamint, az én babám könnyebben elalszik napközben, ha oldalt el van húzva, mert kissé leárnyékol, félhomályban jobban alszik.
Nekünk gurulós járókánk van, a konyhában, nappaliban húzom néha magam után, mert Így a közelemben lehet a baba ha dolgozom, egyedül otthagyva valahol nem mindig marad meg.
Pelenkázónk nekünk is külön van, az alja fiókos amibe pakolok, és a pelenkázót le lehet szedni róla ha már nem lesz szükség rá, Így később szimpla komódként használható, akár a gyerek tizenéves koráig is. Egyébként az Ikeában vettük, a többi gyerekbútorral együtt.
Boldog babavárást és vásárlást Nektek'
Nekünk kombi kiságy van. egyben a kiságy a pelenkázóval. később át lehet alakítani kisággyá és komóddá.
Baldahint én nem vennénk. valamelyik baba fél tőle.
A járókáról szerintem jobb a gurulós, igaz a mi fiúnk üvöltött benne. Így nem használtuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!