Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan fejlődött annak a...

Hogyan fejlődött annak a babája, akinek az első naptól kezdve tápszert kapott mert nem volt egy csepp teje sem?

Figyelt kérdés

Olyan válaszok érdekelnének csak akinek soha nem szopizott a babája mert nem volt teje és nem is kapott anyatej pótlást. Szóval mindig csak tápszert kapott.

Nem lett beteges a baba? Nem gyenge az immunrendszere?

2020. okt. 26. 08:16
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Jajj ne hallgass a szoptatás nácikra. Millió baba felnő teljesen egészségesen tápszerrel.

Szégyen amit az emberek művelnek néha. Inkább hagyják, hogy éhezzen meg ordítson a baba, leessen a vércukra, mert fújfúj tápszer.

Te vagy az anyja, vágd rövidre ezeket az "aggodalmakat". Mondd meg nekik, hogy te így döntöttél, ez lrsz, fogadják el. Nem lesz baja a gyerekednek, ha meg mégis beteges lesz, akkor azt is kinövi, és nem feltétlen ettől lesz.

2020. okt. 26. 09:17
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Te szóltál a betegsegedrol és ennek ellenére nem adtak tápszert neki a kórházban?

Most nagyon csunyakra gondolok magamban. Szegény pici kisbabák. :(

2020. okt. 26. 09:18
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem sok valoságalapja van, hogy a tápszeres baba később betegesebb lesz, sok felnőtt, babaként tápszeres ismerősöm van, semmi bajuk.

Nekem is tápszeres a lányom, nem szokott beteg lenni, barátnőm szoptatta, havonta beteg a gyereke. Ezzel nem azt mondom, hogy az anyatejes fogékonyabb a betegségekre, csak azt, hogy teljesen mindegy mivel eteted.

2020. okt. 26. 09:22
 14/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Megnyugtató hogy nem csak én nyugszok bele abba hogy tapszeres. Az nem segít ha magamat hibaztatom, hiszen ez tényleg senki hibája.

Igen! Hagyták éhezni annak ellenére hogy Papírom van a betegségemről... Nyilván nem adtam fel egyből én sem. Ma 10 napos a pici, nyomkodom a mellem minden etetés között, rá is rakom mert megnyugtatja még ha nem is jön semmi belőle.

De ami tény az tény, csodát nem tudok tenni.

Nem hallgatok másokra, csak a magam megnyugtatására írtam ki a kérdést mert nincsen olyan az ismerőseim között akinek egyáltalán nem volt teje.

Én is tápszeres voltam annak idején, de anyukám tudott 2 hónapig valamennyit szoptatni, tehát azért kaptam tejet is az elején.

De örülök hogy nem csak én látom úgy a helyzetet hogy ez nem tragédia! Örülök hogy egészséges baba és épségben kibújt!

2020. okt. 26. 09:41
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

A barátnőm babája és az enyém között napra pontosan 4 hónap a különbség. Az ő babája anyatejes, az enyém tápszeres. Fejlődésükben se volt soha különbség, mindent ugyanúgy megcsináltak. (Persze 4 hónap különbséggel). Az ő babájuk kicsit többször volt beteg, az enyém másfél év alatt egyszer. Akkor is húgomtól kapott el valamit, de csak nagyon enyhén jött ki rajta. Egy kis orrfolyás volt, és ennyi. Ők sajnos kórházba is kerültek annyira durván kijött valami a gyereken. :( Azt nem tudom, hogy ez párhuzamba lehet e hozni.

Az én tapasztalatom a saját gyerekeimmel az, hogy semmilyen hátránnyal nem járt eddig. Szépen fejlődnek, semmiben nincsenek lemaradva, és kiegyensúlyozottak.

2020. okt. 26. 09:55
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Kisfiam másfél éves, talán kétszer volt náthás, de semmi egyéb. Lázas is csak oltás után volt. Semmi baja, tökéletesen fejlődött.
2020. okt. 26. 14:19
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Magamról tudok nyilatkozni: én ugyan anyatejes voltam, fél évig csak az, szóval tartották a tankönyvben előírtat. Mégis lassabban csináltam mindent, mint a kortársaim - persze később semmi hátrányom sem származott ebből. Folyton eltört valamim, gyanús volt, hogy nincs-e valami betegségem és azért. Beteg átlagosan sokszor voltam. Viszont a fogaim borzalmasak (és nem azért, mert nem mosom...). Vannak velem korú, szintén már rég felnőtt ismerőseim, akik tápszeresek voltak és kevesebb bajuk volt, mint nekem.

Nem ez számít hosszútávon. Csomó egészséges ember nőtt már fel csak tápszeren, nem egy újkeletű dolog ez. Nem is értem, hogy miért csinálnak sokan ennyi problémát, lenézést, bírását ebből...

2020. okt. 26. 15:01
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

3 hétig kapott csak anyatejet a babám, akkor se sokat mivel korábban jött a világra így nagyon kicsi mennyiséget ehetett egyszerre. Aztán hormonborulás miatt egyik napról a másikra nem volt tejem. 3 hónapos koráig mindent próbáltam mire végleg feladtam. Szóval igaz hogy nem első perctől kezdve tápszeres, de majdnem.

Első évben háromszor volt beteg, de egyik sem súlyos, kis nátha hőemelkedéssel. Második évben nem volt beteg (kop,kop), most kezd közösségbe járni, most azért biztos lesz.

2020. okt. 26. 15:45
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
18 vagyok, az még eszembe jutott, hogy a legjobb barátnőm 32 éves és soha egy csepp anyatejet nem kapott anno. Egyetlen egyszer láttam betegen, pedig 8 éves korunk óta ismerjük egymást.
2020. okt. 26. 15:46
 20/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat ismét! Nagyon jó olvasni ezeket, tényleg megnyugtató!! Nyilván az ember a legjobbat szeretné a gyermekének, de ez nem mindig jön össze. Bízom benne hogy ugyanolyan kis ügyes baba lesz mint az anyatejesek és nem származik belőle később sem hátránya.
2020. okt. 26. 16:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!