Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan fejlődött annak a...

Hogyan fejlődött annak a babája, akinek az első naptól kezdve tápszert kapott mert nem volt egy csepp teje sem?

Figyelt kérdés

Olyan válaszok érdekelnének csak akinek soha nem szopizott a babája mert nem volt teje és nem is kapott anyatej pótlást. Szóval mindig csak tápszert kapott.

Nem lett beteges a baba? Nem gyenge az immunrendszere?

2020. okt. 26. 08:16
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
97%
23 múlt tavasszal a lányom, évi egy nátha, ennyi. A bölcsibe kerülve sem volt beteges, talán kétszer hiányzott. Soha, egy napot sem szopott, nekem a terhesség alatt derült ki daganatom, kihordtam, de aztán műtét, kemo, nem szoptathattam.
2020. okt. 26. 08:21
 2/23 anonim ***** válasza:
86%

1 éves lesz a lányom, átlagosan beteges, eddig 2x volt náthás, egyszer lázas. Erős az inlmmunrendszere, meg szereti a gyümölcsöket, zöldségeket.

Így ősz-télre rakok Cebion cseppet a tápszerébe.

2020. okt. 26. 08:25
 3/23 anonim ***** válasza:
77%
*immunredszere
2020. okt. 26. 08:26
 4/23 anonim ***** válasza:
77%

*immunrendszere

:D

2020. okt. 26. 08:26
 5/23 anonim ***** válasza:
93%

Esélyem se volt szoptatni, ugyanis a méhemben agyverzést kapott, meg tüdőgyulladása volt a mekóniumtól amit letüdőzött. Tápszert kapott eleinte csövön, majd cumisüveggel.

Azóta jelentem rendben van, kemény start volt, számítottak némi nehézségre mozgás szempontból az agyvérzés miatt, de olyan tankönyvi, még enyhén sietős baba, hogy csak na.

5 és fél hónapos, forog hátról hasra, hasról hátra, már újszülöttként is emelgette a fejét, nem feszes az izomzata, időben mosolygott, és nevetett, kezdett el nyúlni a dolgokért, már kúszás kezdeményeket is látunk, kicsit kukacosan mozog, megtalálta a lábát is egy hete.

Eddig még nem volt beteg szerencsére.

Nagyon hosszú baba, súlyra szépen gyarapszik, bár kicsit nyurgának tűnik. Kinőtt egy foga is nemrég, átalussza az éjszakát az esetek nagy részében.

Eleinte sokat sírt, de 8 hetesen ezt elvágták és azóta csak akkor ha nagyon éhes, vagy túl álmos. Mindig nevet, mosolyog.

Semmi hátrányunk nem lett a tápszer miatt.

Hamarosan jönnek a lepontozók, meg akik szerint a tápszeres babák felfújtak, mert a tápszer az csak baba hízlalásra van, nem táplálásra, meg nincs olyan finom illatuk, mint az anyatejes babáknak, de ez nem igaz.

Csak bele vannak buzulva a csoda anyatejükbe, amit ide oda cseppentenek, mert varázsszer. Fülbe, ha fáj a gyerek füle, fürdővízbe, ha érzékeny a bőre stb.

Kíváncsi vagyok mikor cseppentenek a mosógépbe, hogy puhábbak legyenek a ruhák.

2020. okt. 26. 08:48
 6/23 anonim ***** válasza:
100%
1-es! Gratulálok, jó egészséget! 💕
2020. okt. 26. 08:48
 7/23 anonim ***** válasza:
100%
5 os jó hallani egy ilyen csodát :)
2020. okt. 26. 09:04
 8/23 anonim ***** válasza:
91%

Saját esetemről nem tudok nyilatkozni, mert anyatejet is kap a gyerek, de a családomban nagyrészt tápszeres/tehéntejes gyerekek voltak tejhiány miatt.

Unokatesóim közül kettő full tápszeres van, az egyikük óvoda alatt rettenetesen beteges volt, mindent benyalt. Iskolakezdéssel ez gyakorlatilag teljesen eltűnt, évek óta nem hiányzott a suliból (csak most a COVID miatt, mert az orrfolyás is kizáró ok volt). A másik ovis, egy-két takonykóron túl semmi komolyabb baja nem volt sem babaként, sem az oviban. Súlybeli gyarapodásban hozták a havi 800-1000g-ot az első félévben.

Én hígított tehéntejen nőttem fel harminc éve, az első pár héten kaptam valamicske anyatejet, de mivel hízni egy grammot sem tudtam, és anyám szerint is csak a cukros teáztatás miatt nem lettem csontváz, annyira nagy mennyiség nem lehetett... Pontosan emlékszem arra a három lázas betegségre, amit egész életemben elkaptam, és a négy fosós-hányósra. Még az évi egy takonykór sincsen meg, már-már ciki, hogy családban akármi jön, a párom lázas beteg, én meg tüsszentek kettőt.

Az immunrendszer rengeteg minden befolyásolja, kár a csodát várni az anyatejtől (sajnos).

A tápszeres "felfújt" gyarapodás dolgot meg nem értem, pont a tápszeresek nőnek általában egyenletesen, és a (legalább részben) anyatejesek jobban. Ismerős babája teljesen anyatejes, három hónaposan olyan kis golyó volt, hogy ha lerakta volna ülő pozícióban, tuti a hurkák megtartják abban...

2020. okt. 26. 09:07
 9/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat! Mindenkinek gratulálok akinek ilyen nehéz volt a kezdet! Le a kalappal anyukák és babák!

Nekünk más oka van a szoptatás hiányának. Egy agyalapi mirigy betegségem van. Előtej volt egy napig, aztán semmi. Azóta tápszert kap mert szegény két napig üvöltött az éhségtől a kórházban és nem adtak neki semmit, mondván tegyem cicire. Persze raktam, éjjel nappal rajta volt, véresre szívta mindkettőt, de éhezett... hiába mondtam hogy nekem ez genetikai betegség, hiányoznak az alap hormonjaim, így a prolaktin is. Gyermekkoromban ha nem kapom a növekedési hormont akkor most nem lennék 160cm sem.

A baba sem természetesen jött össze, hormonszuriztam magam.

Na mindegy, amint haza értem megetettem, megnyugodott, azóta szépen eszik, alszik, kaki, pisi minden van🥰🥰🥰

Ugye jöttek az ismerősök hogy anyatej híján beteges lesz😞😞😏😏 én más tejét nem szívesen adom mert félek tőle, főleg ebbe a vírus időszakban.

De szeretném megnyugtatni magam, mindent megpróbáltam,nincs tej.

Már az is csoda h itt van köztünk és sikerült teherbe esnem és kihordanom.

2020. okt. 26. 09:12
 10/23 anonim ***** válasza:

7# ne is mondd, életem legnehezebb időszaka volt az első pár hét.

De remélem segített a válaszom a kérdezőnek, hogy nen származik hátránya a babáknak a tápszerrel. A legjobb persze az anyatej, mivel ingyen van, és antitesteket tartalmaz az anyától, de ennyi.

A tápszerben meg fix vitamin van 🤷‍♀️

2020. okt. 26. 09:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!