Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért nem akar járni a lányom?

Miért nem akar járni a lányom?

Figyelt kérdés

Kislányom 11 hónapos, mindent hamarabb csinált mint a kortársai, már ott tartottunk, hogy elengedett kézzel 4-5 lépést tett magától.

Viszont 2-3 napja nem akar menni, ma pedig ey lépést sem volt hajlandó tenni, csak áll egy helyben s nyújtja a kezét, de a lábát nem teszi, hogy segítsek, vagy vegyem fel.

Anyukám szerint kicsi lett a szandája, úgyhogy gyorsan ráadtam egy számmal nagyobbat, amúgy szerintem is tényleg kinőtte.

Lehet ez ettől vagy valami más?

Nem vettem észre neki, hogy kicsi, zárt orrú volt, ő pedig nem jelzett.

Mikor fog újra menni?

Amúgy az nem baj, hogy eddig a 4-5 lépést úgy tette meg, hogy 2-3 lépés után becsukta a szemét?

köszönöm a válaszokat.

Nagyon ideges vagyok,hogy mi baja lehet.

2010. aug. 9. 11:05
 1/6 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam 1 évesen tett egy pár lépést, és elesett. Utána 1 hónapig nem mert elindulni egyedül, inkább mászott. Végül 13 hósan egy motor után szó szerint szaladni kezdett. Egyáltalán nincs elkésve a kislányod, sőt, nagyon ügyes. Valamiért egy kicsit elbizonytalanodott, de majd magától elindul újra. Nyugi!
2010. aug. 9. 11:09
 2/6 anonim ***** válasza:
71%
Azért ez egy kicsit túlzás, hogy 11 hónaposan emiatt aggódsz, ne haragudj. A járás nem úgy megy, hogy tesz pár lépést, aztán azonnal szaladni fog kilómétereket. Kell néha 2-3 hónap átfutási idő is. Lehet, hogy most egy lépést sem fog tenni 1 hónapig. Ne aggódj miatta, ez teljesen természetes. Hagyd békén, ne erőltesd, és tényleg ne parázz ezen!!
2010. aug. 9. 11:13
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem esett el? Utána jó darabig nem merik újra, pláne, hogy a tied nagyon korán kezdte. A tünetek alapján ez lehet, most akár hetekig nem fog járni, ne aggódj, fogd a kezét, és segíts neki, semmi baj.
2010. aug. 9. 11:27
 4/6 A kérdező kommentje:

sziasztok!

köszönöm szépen a válaszokat.

NEm vagyok én türelmetlen, de amilyen ütemben fejlőúdött eddig a mozgása, most ti is meglepődnétek, hogy hirtelen nem akar menni.

A cipőnek akkor nincs hozzá köze?

Amúgy már többször is elesett eddig, de eddig nem befolyásolta, felvettem, vigasztaltam, puszilgattam, s folytatta tovább a kis útját.

2010. aug. 9. 11:34
 5/6 anonim ***** válasza:
Miért vagy ideges,mi aggaszt?
2010. aug. 9. 13:07
 6/6 anonim ***** válasza:

2.vagyok. Írok egy példát a környezetből, csak hogy tényleg NE aggódj :)

Kisfiú 2-3 hónaposan forgott, 4-5 hónaposan kúszott, 6 hónaposan felállt kapaszkodva, és mindjárt járni is elkezdett kapaszkodva, és ilyenkor már négykézlábazni is tudott. Ezután viszont kerek 6 hónapig semmit nem csinált! 12 hónaposan tette meg az első önállló lépéseit! Ahhoz képest, hogy előtte milyen rohamosan fejlődött és mindent hiperhamar csinált, úgy nézett ki, mint aki 7 hónaposan már járni fog.

Másik ismerős kisfiú viszont nem csinált semmit az ég világon még 7 hónaposan se, ehhez képest 9 hónaposan elkezdett önállóan járni! Hihetetlen volt, mikor láttam a kis "törpét", ahogy totyog!!

Szóval vannak ilyen furcsaságok, emiatt tényleg ne lepődj meg, ha megáll a fejlődésben a lánykád, és pár hónapra stagnál!

Remélem sikerült téged megnyugtatni :)

2010. aug. 9. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!