Anyám idióta hangokat ad ki a gyerekemnek. Mintha nyávogna vagy sipítozna. Szegény jót akar, de a túlzott gügyögéstől megőrülök. Vagy a babának erre van szüksége, neki jót tesz az értelmi fejlődésének? Vélemények?
Nekem a drága Nagyim beszél így a Kislányomhoz.
Imádom Mamát, de katasztrófa mikor nekikezd.
És igen.......sajnos ez volt a szokás. Anya mondja, hogy nekem is ugyanezt csinálta.
Az mind semmi, hogy magas hangon vinnyog, de még a kezével is mutogat, mint valami debil.
"Deje mammmmmmmmmmmmáho, deje mammmmmmmmmmmmmáho"
"Tinki-tinki-tinki"
És még sorolhatnám...........
Kisebb szívrohamon esek át ilyenkor, de nem szólok, hisz olyan ritkán látja Dédi, és ki tudja még meddig lehet köztünk, na meg neki ez a természetes.
Majd én és a család többi tagja beszél a Kislányommal emberi nyelven, ez a pici hízelgés, selypítés pedig belefér.
Szerintem csak az segít ha vársz,minél ritkábban találkoztok és kivárod hogy a gyerek megszólaljon.Akkor majd elmondja a nagyinak hogy mi a helyzet.
Nálunk szintén megőrültek a nagyik,mintha a saját gyerekük lenne.
Anyós nálunk volt két napig egyetlen értelmes szava nem volt a gyerekhez.
Beszéltem már vele többször is,hiába nem fogja fel,mintha direkt el akarná rontani a gyereket.
köpködni tanítja stb...
Kitartás
Ártani annyit árt, hogy a gyerek is nyávoghat, selypeghet. Brrr.
Nézze meg a nagyi a Nicsak ki beszél című filmet. Ott meglátja milyen mulatságos.
Én azt olvastam, hogy lehet dallamosan beszélni a babához, de csak értelmes. Tehát nem szabad selypíteni, meg ilyenek, mert eltanulhatja. De "fogyatékos", visszamaradott nem lesz a gyerek agya, csak lehet, hogy nehezebben tanul majd meg szépen beszélni; gondolok itt a R, S, SZ betűkre.
Nálunk sógornőm beszélt pöszén a gyerekhez, de élből rászóltam, hogy nem hülye, beszéljen rendesen.
A beszédtanulás utánzáson alapul,szerintem árt.
Az én anyósom nem ismeri az r hangot:
"Van neked, te kis dágaság fame nadágod?"
...és hasonlók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!