Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ősszel/télen hogyan öltözteted...

Ősszel/télen hogyan öltözteted fel a babát odabennt?

Figyelt kérdés

Tudom, hülye kérdés, de kíváncsi vagyok.

Gázzal fűtünk, 20 fok alatt nincs idebennt. 4,5 hónapos babám van. Én borzasztóan fagyos vagyok, vastak mackónadrágban és nagy pulcsiban vagyok idebennt is. Párom alsógatyában és pólóban rohangál. :D

Hiába nézem a kislányom nyakánál, hogy meleg e vagy nem, egyszerűen nem érzem rendesen, vagy jég hideg a kezem, vagy izzad nagyon :D

Mit adjak rá? Általában egy hosszúujjú bady van rajta, és egy nadrág. Ez elég? Vagy többet, kevesebbet?

Bocsánat a zizi kérdésért :)

2020. okt. 18. 14:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
14%
Hosszú ujjú body + harisnya, rövid ujjú body + lábas rugó volt általában rajtuk. Én adtam egy puszit az orrukra, ha hidegnek éreztem az orrukat adtam rájuk egy mellényt.
2020. okt. 18. 14:56
 2/11 anonim ***** válasza:
61%
Trikó- vagy rövid ujjú body, hosszú ujjú body, nadrág, zokni. Ez van a 4 hónapos lányomon meg a 3 éves fiamon is (nyilván nem body hanem trikó, hosszú ujjú póló) meg rajtam is. Vagyis rajtam pulcsi van én fázós vagyok. Ebben csúsznak másznak a földön (a kicsi még csak gurul :D ) és nem fáznak, nincs melegük. Ha a nagynak mégis nem jó vmi jelzi és le vagy felvesz vmit.
2020. okt. 18. 15:10
 3/11 anonim ***** válasza:
38%
Nem kell túlöltöztetni.. Atléta body, hosszú ujjú body, nadrag zokni. Estere atléta body, hosszu ujjú rugdalozo.
2020. okt. 18. 15:29
 4/11 anonim ***** válasza:
45%

3, nem kell túlöltöztetni és felsorolsz egy csomó réteget 😂

Én hiszek benne, hogy szoktatás kérdése. Ha agyonöltözteted, fázós lesz.

Nálunk télen 20-21 körül alakul, cirkónk van. Tavaly ilyenkor volt 5 hónapos a kisebb: rövid ujjú body, vékony pamut nadrág és a zoknit folyton lerúgta, egy idő után nem adogattam vissza. Így kúszott-mászott, tanult meg felállni (még mindig télen), semmi baja nem volt.

A nagy is hasonlóan volt szoktatva, vékony leggings póló és nem fázik (5 éves, szólna).

2020. okt. 18. 15:36
 5/11 anonim ***** válasza:
69%
Hosszú ujjú body, nadrág, zokni (vagy harisnya) . Mivel a jéghideg kövön kúszik, délutân felé, begyújtás előtt még ráadok egy rövid ujjú pólót.
2020. okt. 18. 16:15
 6/11 anonim ***** válasza:
34%

20 fokban én is rövidbody arra egy hosszú póló

Rajtam is ennyi van

Amikor kúszott a jèghideg padlón, akkor adtam rá a vékony nadrág alá harisnyát.

Maga a harisnya kevés volt zoknit pedig lerúgta

2020. okt. 18. 16:30
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)
2020. okt. 18. 16:58
 8/11 anonim ***** válasza:
40%
Ne oltoztesd túl. Valójában most jól el is tudod ezt “cseszni”. Nem fáznak 20 fok körül általában. Hosszú nadrág, hosszúujjú body, zokni elég. Esetleg egy vékonyabb pulcsi. Ha tuloltozteted ezt fogja megszokni, de felesleges.
2020. okt. 18. 18:49
 9/11 anonim ***** válasza:
72%
Rövid ujju body és hosszú újju vékony pólo van rajta, melegítő nadrággal. A vastagabb pulcsibban nagyon bemelegedett
2020. okt. 18. 20:05
 10/11 anonim ***** válasza:

Rövid ujjú bodyt szoktam ráadni + hosszú ujjú póló, nem túl vastag melegítő naci, zokni.

Ha hidegebb van,pl. reggeli szellőztetés után melegebb pulcsit adok rá, de akkor se thermót, csak vastagabbat a póló anyagnál. Mondjuk ő már 10 hós, kúszik - mászik egész nap.

Én estére hosszú ujjú lábfejes rugiban altatom, közép vastag ujjatlan hálózsákban.

Azt olvastam, hogy ha nem vagy biztos, akkor ne a saját hőérzeted alapján öltöztesd a babát, hanem a hőmérsékletet kell nézni. Hogy nem az évszak a lényeg, hanem hogy hány fok van a lakásban. Mi vettünk egy szobahőmérőt, és én az alapján szoktam éjjel öltöztetni.

2020. okt. 18. 21:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!