Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha nem tudtatok dönteni két...

Ha nem tudtatok dönteni két név között, végül mi lett?

Figyelt kérdés

Szeretnénk két keresztnevet adni a gyereknek. (aki csak azért írna, hogy szerinte hülyeség, az ne vegye a fáradtságot légyszi)

A dilemmám az, hogy van 2 keresztnév, ami úgy igazán tetszik, mindkettőn szívesen szólítanám a gyereket. Viszont első gyerek, így ha később születne egy azonos nemű tesója, akkor már "ellőttem" mindkét nevet.

Nem tudom, hogy ez érthető-e írok példát más nevekkel:

pl. A Kristóf és a Bálint név tetszik mondjuk nagyon, ezeken szólítanám. Ti ellőnétek egybe a kettőt pl. Szabó Kristóf Bálint és ha a következő tesó is fiú, akkor olyan nevet választanátok, ami nem akkora szerelem, vagy másik nevet adnátok második keresztnévnek pl. Szabó Kristóf Tamás (ami szintén nagyon tetszik, csak nem olyan "húha")?

2020. okt. 14. 23:54
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
89%

Én több okból is adnám a két szerelem nevet.

#1 nem tudhatod, hogy biztos lesz második fiad

#2 azt sem tudhatod sajnos biztosra, hogy lesz több baba ( hiszen ma már olyan nehezen fogannak meg, illetve mennyi másodlagos meddőségről hallani)

#3 nem biztos, hogy szerelem név lesz a kistesó jövetelekor a félre tett név ( Erre a példa anyukám, a húgomat vagy Rózának vagy Lénának akarta hívni, két név egyszerre nem jött szóba. Végül Léna lett. A szoptatás alatt újra állapotos lett, amikor a nagyobbik húgom 5 hónapos volt. Újra kislány és mondtuk, hogy akkor Ő már lehet Róza és anyukám volt az aki elvetette ezt a nevet, mert hogy már nem szerelem név neki. Pedig egy hajszálon múlt, hogy az idősebbik baba ne az legyen.)

#4 annyi új név jön ki/ lesz felkapott/ szerez tudomást az ember, hogy lehet még nem is tudsz a következő szerelem neved érkezéséről

Én ezeket a szempontokat néznem és inkább ellőném elsőre a két kedvenc nevemet, minthogy utána mondjuk soha ne lehessen.

2020. okt. 16. 15:17
 12/13 anonim ***** válasza:

:) Én ismerek olyan testvéreket, hogy ez most csak példa, hasamra ütök, és úgy írok példát:

Apuka neve

Kis János Pál

első gyerek: Kis Álmos János

második gyerek: Kis János Roland

2020. okt. 19. 21:59
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

*Szerintem lehet, hogy mindenképp megbánnád,ha nem adnád mind a kettőt.

Inkább adjad mind a kettőt tehát szerintem, és akkor neki eggyel több neve lesz, mint egy tehát két keresztneve a vezetékneve mellé, ettől még a testvére kaphatja ugyanazt első keresztnévnek, ami az idősebb testvérnek második. Szerintem inkább lehet,hogy jobban bánnád, ha nem lesz több ugyanolyan nemű.

2020. okt. 19. 22:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!