Akik rosszul bírják az otthonlétet kisgyerekkel, hogyan töltōdnek? Gyesen vagyok. majd egy éve és mar kaparom a falat a monotóniától, hogy folyton a gyerek utan mászok és egy szabad percem sincs. Lesz e valaha jobb?
Menj a gyerekkel! Mennyi idős?
Nekünk 2 éves koráig olyan jó volt vele menni bárhová, betettem hordozó kendőbe, innivaló, kaja, és irány a nagyvilág. Nem kellett azon izgulni, hogy kifut az autó elé, hozzányúl valamihez a múzeumban... Most már 3,5 éves, és nehéz vele kimozdulni, múzeum, kiállítás nem sok jöhet szóba. A kirándulások fele a játszótéren zajlik. Régi szép idők...
Hasznàld ki, hogy oda viszed, ahova akarod. 😂
Nekem az ilyen befordulós időszakokban a napi séta is sokat segített. Keress egy hasonló korú gyerekkel rendelkező, szimpatikus anyukát, és kezdjetek együtt sétálni. Később mehettek a játszóra négyesben. Sokkal jobb, ha van felnőtt társaságod is.
Telefonon is beszélhetsz régi barátokkal. Vagy facen felveheted újra a kapcsolatot. Pl. volt osztálytársakkal.
Elkezdhetsz új hobbit is. Vagy tanulj nyelvet. Jobb kedved lesz, ha lefoglalod az agyad valami hasznossal.
Sajnos nem valo neked gyerek! Teher minden perce...
De mivel mar ott van, vergodhetsz egy eleten at 🤷🏼♀️✌️
18hós a fiam. En is egész nap kúszok mászok, homokozok, kiasutózok...
Ha épp nem, akkor főzök, mosok, takarítok...
Ez a dolgom, ezért vagyok itthon.
Persze a munka is hiányzik, de ezeket az első éveket nem adnám semmiért.
Simán el tudok menni a fiammal bárhova, nem vagyunk a 4fal közé bezárva. Ez az első hónaptól így volt....
Én - bármilyen fura vagy rendhagyó anyukák között - elkezdek egy sorozatot. Amikor alszik, az egyik alvásánál nézek egy részt, többre ugye nincs idő 😃
Izgalmasat, olyat amit tényleg vársz körömrágva. Nekem hiányzik a felnőtt kommunikáció, apuka fáradt mire hazaér, beszélgetünk, de késő van már.
És ez arra tök jó, hogy hallgatom őket majdnem egy órát. Persze nem minden nap, mert ott a házimunka, de legalább tudom várni a folytatást. Kicsit kiragad a hétköznapokból.
De pl ugyanúgy jó egy hosszú séta, egy izgi könyv, vagy letolom a picit a boltba, beszélgetek az ismerős eladókkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!