Humana bébidesszert? Olvasd el, ha ekcémás, vagy érzékeny a gyermeked!
2 napig voltunk a 15 hónapos lányommal intenziv osztályon, miután megetettem a Humana babános bébidesszertjével,ami 6 hós kortól adható.
Tudtuk, hogy érzékeny bizonyos tejtermékekre igy vettük neki az állitólagos teljes tej!!! mentes desszertet...
6 óra múlva testszerte vörös tenyérnyi foltok jelentek meg, majd mire az ügyeletre értünk anafilaxiás sokkot kapot. :-(
Nem fikázni akarom a terméket, mert egyébként elégedett vagyok a Humana-val, mint gyártóval,csak szeretném megvédeni aokat a babákat,akik esetleg hajlamosak lehetnek allergiára,de a gyártó elfelejti feltüntetni, hogy milyen tejet tartalmaz a termék :-(
Ne haragudjatok, hogy jól kipanaszkodtam most magam, de másfél napig azt sem tudtuk megéli-e a kicsi lányom a reggelt -(
Te jó ég!! Nagyon sajnálom!!!!!!!!
Az én fiam 5 hónapos és ekcémás, teljes tejmentes diétán vagyok.
Egyébként biztos vagy benne, hogy nem valami más összetevőre allergiás ebben a desszertben? Tuti, hogy tényleg tej van benne?
Mégegyszer, sajnálom nagyon!! Jó egészséget és kitartást.
Ez a pontos neve? Humana Fruchtini Baby Milkdessert Banán - 6 hónapos kortól 4x100 g
Csak ezt találtam, ami Humana és banános, viszont ennek a neve is MILK vagyis tejdesszert. :o
Az új csomagoláson már rajta van, de a régebbin nincs
sőt az sincsen feltüntetve, hogy MILYEN tej,mert ezek babatejből szoktak lenni
A babatej is tehéntej. A humananak csak pépje van, ami tejmentes, a tejdesszertek mind babatejből készülnek, ami átalakított tehéntej. Aki nagyon érzékeny a tejre, az nem fogja bírni ezt sem. A tejérzékenyeknek kizárólag a tejmentes adható, még a babatej sem, hiszen az még csak nem is HA-s.
Sajnálom a kicsidet, és jobbulást neki!
Nagyon sajnálom a picidet, reméljük, hogy hamarosan jobban lesz, és kívánom, hogy soha többet ez ne forduljon elő.
Egyébként én is úgy gondolom, hogy egyértelmű: a babatej is tehéntejből van, így az összes tejdesszert abból készül, emiatt is csak és kizárólag HA-s dolgokat kaphat az a baba, aki a tejre allergiás.
Nem értitek :-(
Ebben teljes értékű tej van , rendes tehén tej.
A babatejben finomitott kristályú tehéntej van,amire viszont nem érzékeny a gyerekem
Ez nem volt rajta feltüntetve, megtévesztő volt a feliratozása
Nem allergiás a tejre,csak néhány tejtermékre érzékeny, viszont ilyen reakciót még nem váltott ki nála semmi :-(
Utolsó két válaszolónak: az a baba, amelyik a tehéntej-fehérjére allergiás, az HA-s tápszert/tejpépet/stb. SEM kaphat. A tejfehérje abban is benne van, csak hidrolizált formában. Így könnyebb megemészteni és erre ritkábban jelentkezik allergia. A HA nem azt jelenti, hogy allergén-mentes, hanem hogy kicsi az esélye, hogy bárki is allergiás legyen rá. Van a Pepti 1 és a Pregomin tápszer, ezeket elvileg lehet adni az allergiásoknak is, de gyakorlatilag sok tejfehérje allergiás baba ezekre is érzékeny.
A legrosszabb, hogy ezt a fajta allergiát csak SZIGORÚAN betartott tejmentes (mindenféle tejtől mentes, akár babatej, akár a virsliben lévő tejpor, stb) diéta mellett lehet kinőni.
Ezért nem értem, hogy kedves kérdező miért adtok egyáltalán babatejet is a gyereknek? Nem mondta a doki, hogy azt sem szabad? Abban is ugyanaz a tejfehérje van. És a másik, hogy nem véletlen kell MINDENT kóstoltatni, főleg egy ekcémás babánál. Ilyen pici korban lehet több mindenre is érzékeny a baba.
Borzalmas, ami Veletek történt, nagyon sajnálom, őszintén a babádat, de szerencsés kimenetele lett az esetnek.
DE elnézést, akkor is azt kell mondanom, sokkal jobban meg kell nézni, hogy mit adsz egy tejfehérje allergiás gyereknek, ha nem vagy biztos a dolgodban, inkább ne add neki oda. De pl. a felvágottakra nem allergiás? Marhahús? Ilyesmit eszik? és mit mondtak a kórházban, eheti a többi tejterméket?
Nem allergiás, csak bizonyos termékekre érzékeny.
Ezért eheti pl a tejpépeket, ami hipoallergén, a társzert, ami szintén HA-s, sőt ivott már babatejet is, ezzektől semmi baja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!