Normális ha csak akkor beszél amikor akar?
Ez most nagyon hülyén hangzik. 9 hónapos a kisfiam. Mondogatja hogy mama. Papa, kaka, ja ( félig osztrák)
Es ha épp rajon a beszelhetnek akkor kB 10 percig megállás nélkül mondja a magáét, de ha én szeretném hogyismetelje meg azt már nem csinálja. Most is kB 10 percig mondtam hogy mama, semmiért nem volt hajlandó mondani. Rá 1 órára meg magától kimomdta vagy 20 x
Persze,milyen jó lenne...de légyszi felejtsd el!
Hadd fejlődjön a saját ütemébe
"Szeretném ha egy évesen beszélne" Ne erőltesd. A tesód beszélt, nálunk az ún. beszédfordulat - amikor hirtelen nagyon meglódul, csaknem 3 évesen következett. Sok gondolkodó ember életrajzában olvasható, három éves koráig nem beszélt. Ha egészséges, hagyd, hogy a saját ritmusa szerint bontakozzon ki.
1.év: a mozgásfejlődés sorozata - a függőleges testtartás felvétel, járás kezdete
2.év szavak használata, beszéd alakulása
3.év gondolkodás a szavakkal
ez a normális menet (kisebb-nagyobb eltérésekkel)
apukának:
"Szeretném ha egy évesen beszélne" - ez nem kívánságműsor...
Nem, nem fordul meg minden anya fejében ilyen hülyeség.
Az én gyerekeimmel tényleg rengeteget volt foglalkozva, jöttünk-mentünk mindenfelé, ráadásul egyik nagymama óvónő volt, és vele alapból rengeteg időt töltöttünk. A háromból a legidősebb beszélt 1,5 éves kora előtt, a legkisebb 1,5-2 éves kora között kezdett beszélni, a középső meg elmúlt 2 éves, mire először megszólalt, addig még annyit sem mondott, mint most a tiéd. Összesen 2 szava volt: a bogár volt a dudu, a bátyja pedig Ada (Andris). Ennyi. Se mama, se baba, se pápá, se semmi. 2 éves elmúlt, bölcsibe került, és egyik napról a másikra többszörösen összetett mondatokban kezdett beszélni, ráadásul kristálytisztán, minden beszédhiba nélkül.
Elvárásaim egyik gyerekkel szemben sem voltak, hogy mit mikor kéne csinálniuk, és ha valamit megtanultak, akkor nem csináltam belőlük bazári majmot, hogy produkálják magukat, hogy én dicsekedhessek azzal,hogy ők már mi mindent tudnak. Nagyon nem szimpatikus a viselkedésed.
20:04
Apuka köszöni a könyv ajánlatot. Utána fog nézni! 😊
Te meg nyugodtan folytasd a hülyeségeidet!😘
19:54
Én is “szerettem” volna, foglalkoztam is vele annyit
Mégsem hajlandó 2,5 évesen se..
És mennyi ilyen lesz még az életben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!