Mit lehet tenni azokkal az autókkal, autósokkal, akik úgy állnak meg kis utcákban, hogy babakocsival ne lehessen elférni mellettük ( mindkét oldalt) és ezrért az úttesten kell tolni a babát?
Én úgy gondolom, hogy ha szabálytalanul parkol úgy, hogy ezt tábla is tiltja, akkor nem jelenthet fel, mert Ő volt a szabálytalan, akit ezért meg is büntetnek. Tehát Te jogosan közlekedtél ott, Őt pedig jól megbüntetik.
Vannak járdára való parkolást engedélyező táblák, de ha jól emlékszem, itt is megvan adva a minimum méterszám a járda szélességéből. Ennek utána lehet nézni a KRESZ-ben.
Egyébként tényleg felháborító, hogy ilyen autósok vannak!
Nem szabadna így parkolniuk! Azonban a saját érdekedben (direkt legalábbis) ne karcold meg az autókat, mert van olyan autós, aki elég agresszív, és, ha meglátja, bizony nem kímélik a kismamát sem...
Lehet a menetiránnyal párhuzamosan parkolni a táblával külön jelzett helyeken. De ott is be kell tartani a minimális távolságot, amit elfoglalhat az autó a járdából. Mint a belinkelt oldalon is olvasható, ez 1,5 méter.
Én már csak azért sem állok meg így, még az arra kijelölt helyen sem, nehogy megkarcolják, ahogy elmennek mellette.
Egyébként nem minden autós olyan amilyennek leírtad. Én szinte ki se lépek a házból gyalogosan, mégis én is és sokan mások is figyelünk a környezetünkre vezetés közben és parkoláskor is. Bár akkor én inkább a kocsimat féltem, ezért állok őrzött parkolóházba.
Első voltam a válaszoló között
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!