Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit lehet tenni azokkal az...

Mit lehet tenni azokkal az autókkal, autósokkal, akik úgy állnak meg kis utcákban, hogy babakocsival ne lehessen elférni mellettük ( mindkét oldalt) és ezrért az úttesten kell tolni a babát?

Figyelt kérdés
Ha véletlen elférek esetleg mégis a járdán és megkarcolódna az autója - és ezt látja is - akkor feljelenthet engem, mert kárt tettem a járművébe?
2008. nov. 28. 13:23
 1/6 anonim ***** válasza:

Én úgy gondolom, hogy ha szabálytalanul parkol úgy, hogy ezt tábla is tiltja, akkor nem jelenthet fel, mert Ő volt a szabálytalan, akit ezért meg is büntetnek. Tehát Te jogosan közlekedtél ott, Őt pedig jól megbüntetik.

Vannak járdára való parkolást engedélyező táblák, de ha jól emlékszem, itt is megvan adva a minimum méterszám a járda szélességéből. Ennek utána lehet nézni a KRESZ-ben.

Egyébként tényleg felháborító, hogy ilyen autósok vannak!

2008. nov. 28. 13:32
 2/6 A kérdező kommentje:
Nincs tiltó tábla nekik. A legtöbbször nem is sréhen állnak, hanem, menetriánnyal megegyzően rendesen felállnak a járdára, mintha az úttesten parkolnának. A kerítés és az utó között kb 5cm van. Némely esetben ippenhogycsak el lehet férni mellettük,ekkor van, hogy súrolja a babakocsi az autót. Csak azt nem tudom, hogy, ha az úttesten a parkoló autók miatt kell sétáljak jóprmétert és ne adj isten elüntk, akkor a gyámügy jogosan mondhatja-e, hogy hanyag vagyok? Pedig csak nincs hol máshol tolni a kocsit! Vagy mradjak a 4 fal között, mert a köcsög magyar autósok bunkók és nemtörődömek ( meg persze a külfödiek is)?
2008. nov. 28. 13:57
 3/6 anonim ***** válasza:

Nem szabadna így parkolniuk! Azonban a saját érdekedben (direkt legalábbis) ne karcold meg az autókat, mert van olyan autós, aki elég agresszív, és, ha meglátja, bizony nem kímélik a kismamát sem...

[link]

2008. nov. 28. 14:08
 4/6 A kérdező kommentje:
Paragép vagyok ahhoz, hogy direkt merjek ilyet csinálni. A babakocsiból kilóg kijebb, mint a kereke mindkét oldalt egy cső és az érhet hozzá h nagyon keskeny helyen megyek vmihez. Megnéztem, a linket, akkor az, aki úgy parkol, hogy feláll teljes egészében a járdára, az szabálysértő...csak, ha rendőrt hívnánk ( csapatostol szoktunk menni kismamák sétáltatni) akkor körberöhögnek, hogy erre nincs Magyarosrszágon idejük? :O)
2008. nov. 28. 14:15
 5/6 anonim ***** válasza:

Lehet a menetiránnyal párhuzamosan parkolni a táblával külön jelzett helyeken. De ott is be kell tartani a minimális távolságot, amit elfoglalhat az autó a járdából. Mint a belinkelt oldalon is olvasható, ez 1,5 méter.

Én már csak azért sem állok meg így, még az arra kijelölt helyen sem, nehogy megkarcolják, ahogy elmennek mellette.

Egyébként nem minden autós olyan amilyennek leírtad. Én szinte ki se lépek a házból gyalogosan, mégis én is és sokan mások is figyelünk a környezetünkre vezetés közben és parkoláskor is. Bár akkor én inkább a kocsimat féltem, ezért állok őrzött parkolóházba.

Első voltam a válaszoló között

2008. nov. 28. 14:32
 6/6 A kérdező kommentje:
Az odafigyelőkből van sajnos kevesebb, ezért a mi környékünkön nagyon sok utcában csak az úttesten lehet babakocsizni vagy pedig súrlódunk.o( Nektek van vmi 5letetek, hogy hogyan lehetne ezen változtatni? Mármint a közlekedési morálon a biztonságos közlekedésért? Ma pld egy motor is jött velünk szemben a járdán, egy autós meg nem adta meg kanyarodás közben az elsőbbséget és hiába léptem már le a kocsival a járdáról, elhúzott tőlünk 20 cm-re. Csináljunk egy védegyletfélét? Meg van az a reklám is a babakocsival a zebrán....
2008. nov. 28. 14:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!