Elnövi majd?Akinek a gyerkőce ilyen volt mit tett és mikor váltzott ez?15hónapos kisfiam fél az idegenektől,rokonoktól is akiket ritkábban lát.Sír és csak az ölembe van el.
Dehogy növi ki... 15 évesen is az öledbe bújva fog sírni az idegenekről.
Néha nem értem ezeket a kérdéseket. Az ennyi idős gyerekek egyik napról a másikra folyamatosan változnak. Nyilván nem fog így maradni
Miért legyen határtalan bizalommal vadidegenekkel szemben vagy ritkán látott rokonokkal?
Szerintem rosszabb mikor a kisgyerek akárki jött menttel elmenne bárhova..
Szerintem elnövi majd, de nem egészen úgy ahogy várod. Igazából ahogy írták is, kinőni teljesen tényleg csak nagyon sokára fogja. Az én kisfiam pl nem volt babakorában szeparációs szorongós, de 1 éves kora körül már sokkal jobban szeretett csak velem/velünk lenni. 15-16 hónapos kora körül volt a legrosszabb, akkor még kb a nagyihoz se ment oda csak mondjuk 2-3 óra oldódás után. Most 20 hónapos, ez utóbbi is sokat javult már, de emellett mai napig “anyás”. Ha boltban vagyunk akkor viszont kifejezetten szeret kacérkodni🤷🏻♀️ Én ezt így normálisnak érzem teljesen.
Tudom, hogy néha nagyon kellemetlen és zavaró tud lenni, de ha belegondolsz akkoe teljesen érthető a reakciója.
Szerintem ez szoktatás kerdese is, pl nálunk akit ritkán lát és keveset, annál nem is marad meg. Csak azzal a nagyszülővel tudom otthagyni a szobában, aki sokat van vele. Az a baj, h a többiek ritkán jönnek és nem szokott hozzájuk, nem vívják ki a szeretüket.
Az idegenektől való félelem szerintem normális. Én kislányom túlságosan barátságos velük, ezt nem tartotta túl jónak a védőnő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!