Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Többgyerekes/elfoglalt stb...

Többgyerekes/elfoglalt stb anyukák. Hogy oldjátok meg, hogy ne kelljen sírni hagyni a babát?

Figyelt kérdés

3 évesem mellé megérkezett a pici, aki 7 hetes és sajnos nagyon sírós.

Kb 2 percet van el magában, aztán jön a keserves sírás.

Vannak helyzetek mikor nem tudom felkapni. Pl zuhanyoztatom a nagyot, mosom a haját. Vagy a reggeli készülődés, az egy katasztrófa. Készítem össze a kicsit oviba, készítem neki a kakaót, nekem is fel kell öltözni, stb. Ezt végigüvölti a kicsi. Rettenetesen érzem magam ilyenkor hogy nem tudom felvenni, megnyugtatni. Sajnos a kendőben hordozást nem nagyon kedveli, többször próbáltam. Kint elvan benne, bent nem. Más hogy oldja meg? Ez már sírni hagyásnak számít? Lehet negatív következménye a kicsi fejlődésére?

2020. szept. 30. 07:17
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
0%
Apuka hol van a képből?
2020. szept. 30. 21:47
 12/20 anonim ***** válasza:
52%
Akik folyton a hol van apuka kérdést teszik fel, miért ilyen frusztráltak? A gyerekeim apukája reggel 7-kor elmegy és kb. Este 6-7 órára ér haza. Van, hogy hétvégén is dolgoznia kell ( olyan a munkája) amikor itthon van, mindent csinál ugyanúgy itthon, mint én. Ő csinálja a nagybevásárlást is. Ettől függetlenül a nap nagy részében egyedül vagyok a gyerekekkel. Apa nem azért nincs itthon,mert szemét, hanem mert eltartja a családját..
2020. szept. 30. 22:22
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
12 en többnyire ertem az apa hol van kérdéseket, de ennél spec nem helytálló. Mivel valóban egy átlagos munkaidő 8 óra plusz utazás az 9-10 óra is lehet. Ennyi idő alatt bőven akad indok a sírásra meg a wc-re meg a másik gyerek leonti magat és át kell öltöztetni stb stb
2020. okt. 1. 00:42
 14/20 anonim ***** válasza:
62%

#11 vagyok, én kérdeztem. Nem mondtam egy szóval sem, hogy szemét, csak kérdeztem, mi a helyzet vele. Nyilván a reggeli teendőkben pl. nem tud segíteni, ha már korán elmegy, és/vagy az estiekben nem tud, ha későn jön meg. Azt viszont kétlem, hogy 0-24 dolgozna, úgyhogy időarányosan illene kivennie a részét, amikor tudja. Az ő gyerekei is. Ha meg olyan a munkája, hogy csak hétvégéken van otthon, pláne esetleg csak minden 2.-3. hétvégén (nemzetközis kamionsofőr pl.), akkor ezt már gyerekvállalás előtt is tudták, és nyilván előrelátó, felelősségteljes felnőtt emberek módjára már akkor kitalálták, megbeszélték, hogy hogy fogja az anyuka 0 segítséggel megoldani a problémákat...ugye? 🙂

Valljuk be, azért az nem egy meglepő és példátlan dolog, hogy a pár hetes gyerek nincs el magában pár percnél tovább. Nekem is kettő van, egy 4 éves meg egy 3 hónapos, más kérdés, hogy nem egyedül kell megoldanom mindent.

2020. okt. 1. 08:27
 15/20 anonim ***** válasza:
30%

Az oké, hogy a munkaidő+utazás 9-10 óra, de ezek szerint a nagylány ovis, tehát onnantól, hogy reggel elviszi a kérdező oviba, egyedül van otthon a kicsivel egészen addig, amíg menni kell délután érte. Tehát nem is nap közben hiányzik a segítség, hanem reggel meg este. Mert gondolom a "zuhanyoztatom a nagyot, mosom a haját" az már esti program, ezért kérdeztem, hogy van az, hogy az apa se reggel, se este nincs ott. Ha így van, akkor meg életbe lép az előző válaszom első bekezdésének az utolsó mondata. Én tényleg nem akarok bántani senkit, de gyereket nem úgy vállalunk, hogy megszületik, aztán majd valami lesz. Még előtte végig kéne menni rajta, és kitalálni, hogy mit hogy fogunk, fogok tudni megoldani...

2020. okt. 1. 08:44
 16/20 anonim ***** válasza:
15%

Amúgy bírom az előző oldalról az ilyen és ehhez hasonló válaszokat:

"Amit te csinálsz az nem magára hagyas. Nem azért csinálod hogy “megneveld” és legyen el nélküled is, hanem azért csinálod mert muszáj. Nincs 4 kezed."

Ez tök igaz, csak azt nem veszitek figyelembe, hogy a 7 hetes gyerek pont marhára nem tesz különbséget, és fogalma sincs róla, hogy az anyja nem "nevelési célzattal" hagyja ott, hanem azért, mert a tesóval foglalkozik. Tehát ezzel max mi nyugtatjuk saját magunkat, hogy jaaaj hát az nem ugyanaz, de attól még a baba szemszögéből igenis marhára ugyanaz. Lehet lepontozni...

2020. okt. 1. 11:25
 17/20 anonim ***** válasza:
19%

Nem tudom miért van 0-ra pontozva a 16-os. Sok igazság van abban amit mond. 100 anyából 99 máglyán égetné el azt, aki egyáltalán kimondja a "sírni hagyás" kifejezést. Merthogy sérül a gyerek lelke és egyebek. Hát ha szándékos, "nevelési" sírni hagyásnál sérül, akkor akkor is sérül, ha azért nem veszem ki, mert wc-n vagyok, vagy a testvérét pesztrálom éppen. Az 1-2-3-x hónapos baba szempontjából semmi különbség nincs a kettő között. Ő annyit érzékel, hogy ordít, és tojnak rá. Tök mindegy az oka.

És most ezt nem azért írom, meg szerintem a #16 se azért írta, mert bármi baja lenne a gyereknek pár perc sírástól. Persze hogy nem lesz, ezen ne aggódj kedves kérdező. Csak érdekes a kettősség, hogy aki sírni hagy, azt szétszedik, aki meg azért nem veszi fel, mert zuhanyzik, wc-zik vagy a másik gyerekkel foglalkozik, és "nincs 4 keze" (tehát kényszerből ugyan, de szintén sírni hagy) azt meg még meg is védik, hogy ááá nem ugyanaz, jól csinálod. Azért ebbe érdemes belegondolni.

2020. okt. 1. 14:08
 18/20 anonim ***** válasza:
74%

17 eleve ezt a szétszedi/nem szedi szét dolgot kene közelebbről megvizsgálni. Nem, nem lesz egy babának se baja vagy lelki sérülése, ha 5-10 percet sír. Senki nem fog felállni a wc-ről kitörletlen valaggal, vagy kiugrani kádból csöpögő hajjal.

Van normális menete a dolgoknak. Ezek azok. És van aki órákon keresztül és direkt nem veszi fel a gyereket.

Ha szerintetek egy baba nem érzi a kettő között a különbséget, akkor nincs miről beszélni. De a babák amúgy nem olyan hülyék, mint a legtöbb ember gondolja. Pontosan tudjak, hogy úgy amúgy szarnak e a fejére-ekkor lehet bármiféle sérülésről beszélgetni- vagy csak épp 2 perccel tovább kell hívni anyát, hogy odaérjen.

A probléma a szétszed/nem szed szét és az egész témával kapcsolatban ugyanaz, mint minden más témával. Szoptatás, szülés, hozzátáplálás stb. Mindig van egy idióta népszerű véglet módszer amit egyesek mint a szent grált cipelik maguk előtt lángoló pallosként védelmezve önnön “jóanya” imidzsüket. Pedig senki nem lesz jó anya attól, hogy még kilóg a kula, de rohan felkapni élete értelmét. Ez szimplán csak hülyeség lenne. Feltételezve persze, hogy mindenki a legnagyobb biztonságban hagyja a gyereket pl a kisagyban és nem az életet kell rohanni megmenteni. Ugye. Mint ahogy nem lesz attól rossz anya, ha néhány percig sír a baba, amíg odaér. Ha egy baba általában nincs elhanyagolva akkor azért mert időnként várnia kell, nem lesz kiegyensúlyozatlanabb vagy bármi.

2020. okt. 1. 15:30
 19/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Apuka valóban nincs képben, 5 hónapos terhes voltam mikor lebukott megcsalással, de ez már más történet.
2020. okt. 1. 15:45
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Fúj, de egy görény.. sose értettem az ilyen pasikat.
2020. okt. 1. 22:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!