2,5 éves kisfiamnak elkezdett fájni a füle. Már tegnap is mondta egyszer, aztán elmúlt neki. Ma este is mondta,sírt. Cseppentettem neki ottipax fül cseppet+fájdalomcsillapító. Ez fül gyulladás jele lehet? Holnap tudom hívni az orvost.
Igen az!
Nagy fiam is most van túl rajta.
Nézesd meg a fülét. Tobrex vagy Ciloxan ezt szokta írni nekünk plusz melegítés is jó rá.
Jobbulást 🙂
Fülmelegítő sapkát tegyél rá! Nagyon hatékony, saját tapasztalatból tudjuk!
Ha nincs ilyen, akkor legegyszerűbb egy gyógyászati segédeszköz boltban venni.
Nekem azt mondta a doki, hogy ha komoly a baj, akkor a fültövet megnyomva iszonyatosan fájni fog neki. Ha csak érzékeny a füle a fájdalom mellett, lehet az orrfolyás vagy a megfázás (lehet enyhe is) húzódott rá.
Fájdalomcsillapító nem fog segíteni neki ha gyulladása van.
A fiamnak is ekörül kezdődött, minden orrfolyásos időszak a fülére ment. Általában antibiotikumot kapott rá ha a doki enyhe gyulladást látott benne (bár lehet ez a gyógyszer túlzás sok esetben) és hamar elmúlt.
Én használtam még a sós fül melegítő párnát, berögződött szokás, de szerintem inkább a komfort érzetet javította.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!