Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mirkó keresztnévről mi a...

Mirkó keresztnévről mi a véleményed?

Figyelt kérdés

Férjem találta nemrég, mindkettőnknek nagyon megtetszett. Mennyire gyakori név, ismertek valakit ezzel a névvel? Te adnád a fiadnak?

Ha esetleg tudtok szláv eredetű nevet, ajánlanátok még egyet-kettőt?

2020. szept. 26. 22:00
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
86%
Nálunk is van az oviban (Budapest) Mirkó meg Dusán is. Minden csoda három napig tart, aztán megszokják. Én szláv (vagy bármilyen még kevésbé meghonosodott) nevet akkor adnék, ha lenne kötődésem. Nekem is rémlik, hogy valami király neve egy népmesében.
2020. szept. 27. 08:09
 22/27 anonim ***** válasza:
Egy 7 éves Mirkót ismerek, a Szabóhoz hasonlóan gyakori magyar keresztnévvel. Szerintem nem hangzik rosszul, de amúgy saját gyereknek nem adnám, mert nem tetszik. De Milost is ismerek hasonló korút.
2020. szept. 27. 10:28
 23/27 anonim ***** válasza:
100%
Nekem valamiért egy macska jut eszembe erről a névről. Nekem furcsa én nem adnám.
2020. szept. 27. 11:42
 24/27 anonim ***** válasza:
18%
Szóval Márkó.... Csak rosszul ejtve, írva... Van Márkó ismerős, Oláh Márkó a neve. De Bogdán, Sztojka névhez is szokták adni. Ha te is indián vagy, akkor nem szokatlan név neki. Ha viszont fehér bőrű vagy akkor nem értem miért kell olaszos, cigányos, indián, kisebbségi neveket adni szegény nyomorult gyereknek... 🤷‍♀️🤦‍♂️
2020. szept. 27. 12:07
 25/27 anonim ***** válasza:
81%
Nagyon nem tetszik. Olyan, mint valami ronda gonosz manó neve egy mesében. Plusz fiúnak semmiképp nem andék ilyen becenév hatású nevet. Mondjuk adnék egy Miklóst vagy egy Milánt, aztán kicsiként lehet Mirkó, de hadd ne kelljen már ezzel a borzalommal egy felnőtt férfinak együtt élnie.
2020. szept. 27. 15:31
 26/27 anonim ***** válasza:
Nem adnám, túlságosan becenév. Felnőttként már kissé gyerekesen fog hatni.
2020. szept. 28. 12:23
 27/27 anonim ***** válasza:
nem rossz, kicsit édeskés de alapvetően adható.
2020. dec. 27. 20:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!