Manapság az “cikinek” számít ha nincs megkeresztelve egy baba?
A kisfiam most lesz 2 éves novemberben, és úgy alakult, főleg a dolgok anyagi vonzata miatt, hogy nem lett megkeresztelve. Plusz ateista vagyok, tehát tőlem nem is hall Istenről. Manapság is ciki, ha valaki “pogány”?
Még mielőtt megkérdezitek:
1. Igen, megkereszteltek anno.
2. Egyedülálló anya vagyok, az apukával nem tartjuk a kapcsolatot.
3. Ha később a gyerekem úgy dönt hívő lesz el fogom fogadni.
Nem, ma már inkább én érzem magam ufónak, hogy ha lesz gyerekem, akkor megkereszteltetem és úgy is nevelem... Ismerőseim közül kb. 10-ből 8-an nem kereszteltették meg a gyereküket.
"Plusz ateista vagyok, tehát tőlem nem is hall Istenről."
Normális esetben ki sem szolgáltatják ilyenkor a keresztség szentségét, mert a szülő tesz a keresztelőn hitvallást a gyerek nevében és ígéri, hogy keresztény hitben neveli. Ezek mind részei a keresztségnek.
Ugyanezt írtam volna én is!😁✌️
Kellemesen csalódtam bennetek édes válaszolók, azt hittem meg fog mindenki kövezni! 😀
Amúgy nem tudom manapság mennyire divat, sok helyen megcsinálják már csak hagyományból is, ezért is éreztem kicsit kínosnak, hogy a fiam ebből “kimaradt”.
Ami a vallási részét illeti (eskü, stb), arra nyilván gond nélkül igent tudnék mondani, hogy egy olyan Isten nevében esküdjek meg rá aki úgyse létezik.
És igen, tudom, hogy a pogány maga egy másik vallás, de sokan ezt a jelzőt aggatják rá a kereszteletlen emberekre.
Puszi, ment mindenkinek a zöld! 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!