Farosan született babátok teljesen egészséges?
32 hetes terhes vagyok, a babám faros fekvésű, de már hónapok óta, nem igazán változtat testhelyzetet. S szinte mindig az arca előtt van a keze, lába. Hallottam, hogy így akár csípőproblémái is lehetnek. Kicsit aggódok. Valakinek valami tapasztalat?
S még valami: császárral vagy simán szültetek?
Vagy befordult a babátok később?
Szembe szomszédunkban barátnőmnek 35 hétre született meg a babája, mert haránt-faros fekvésű volt, és kirúgta egyik éjszaka a magzatburkot, így azonnali császár lett a vége. Makk egészséges, 20 hónapos kisfiú.
Ikerszomszédunkban most vasárnap lesz 2 hetes a baba, szintén haránt-faros fekvésű volt, egész a terhesség végéig úgy maradt a baba, nem fordult be. A kiírt idő előtt 4 nappal ő is kirúgta a magzatburkot, úgyhogy szintén császár lett a vége. Teljesen egészséges a kisfiú, bár a doki szerint a csípője miatt terpeszpelenkát kell hordania. De semmi egyéb baj nincs vele, ez az apró baj is szépen orvosolható.
(Nekem egyébként ugyan befordult a kisfiam, de szintén császár volt, mert nem tágultam. Ez egy ilyen utca, császáros fiúk utcája. :) )
Szóval nyugi, biztosan nem lesz semmi baj. Mindenesetre időben pakold össze a cuccaidat, mert ha nem fordul be a baba, akkor a faros fekvés miatt nagyobb az esélye Nálad is annak, hogy kirúgja a magzatburkot.
Összesen 5 faros baba ismerősöm van (az elmúlt 1-1,5 évből), ők mind császárosok (első babák). Ebből 2-nek lett problémája, az egyiknek csípő, de 2 hónapos korára kimasszírozták, a másiknak váll, őt kb 6 hónapos korára rakták rendbe (dévény-torna, kötöttek voltak az izmok).
Elvileg a faros babák nagyobb eséllyel lesznek csípőficamosok, de pont emiatt jobban is ellenőrzik őket, úgyhogy ne aggódj!!
De 32 hetesen még simán visszafordulhat a babád!
Szia!
Az én fiam is faros volt végig, császárral született. Őneki kötött volt a csípője és a nyakával is problémák voltak, mivel 60 centi volt és így nem fért el. Az egyik oldalon megnyúltak, a másikon pedig megrövidültek a nyakizmai, és ferdén tartotta a fejét. Minden nap 5-7 alkalommal tornáztatnom kellett. A csípője 4 hónaposan már tökéletes volt, a nyaka 6 hónapos korára jött rendbe.
De én ezektől függetlenül is azt mondom, hogy egészséges volt a születéskor is. 9/10-es volt az 1 perces, és 10/10-es az 5 perces apgarja.
Örülök, hogy most már teljesen rendben van a babád!
Köszi neked is a választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!