Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Farosan született babátok...

Farosan született babátok teljesen egészséges?

Figyelt kérdés

32 hetes terhes vagyok, a babám faros fekvésű, de már hónapok óta, nem igazán változtat testhelyzetet. S szinte mindig az arca előtt van a keze, lába. Hallottam, hogy így akár csípőproblémái is lehetnek. Kicsit aggódok. Valakinek valami tapasztalat?

S még valami: császárral vagy simán szültetek?

Vagy befordult a babátok később?

2010. aug. 6. 20:30
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Anyósom 4faros babát szült, 3at simán, minden gond nélkül, a 4.et császárral a kora miatt, meg nem tágult, villám császár lett.

Teljesen egészségesek a gyerekek, semmi bajuk sincs, se csípő sem más. Az más kérdés, hogy sima szülésnél bécsikaput vágnak, de az is rendbejön.

2010. aug. 6. 20:59
 2/17 anonim ***** válasza:
77%

32hetesen még nem biztos,hogy faros szülésre kell készülnöd.

Nekem kb.20hetesen már koponya végü volt,viszont barátnömnek szülés elött kb.1héttel fordult meg,szóval ne stresszelj feleslegesen.

Amugy én személy szerint nem hallottam,hogy csipöprobléma lehet faros szülés következménye.

2010. aug. 6. 21:01
 3/17 anonim ***** válasza:

Szia. Lányunk 17,5 hónapos, fejvégű volt egészen a 38. hétig, aztán egyik éjjel megfordult. Vissza már nem sikerült neki... A kiírt időpontban elfolyt a magzatvíz, bementünk és császároztak. Rosszabbra számítottam mint ami volt, úgyhogy ettől nem kell tartani. A katéter bekötése volt a legrosszabb :o)

Semmi baja nem volt a csípőjének, engem is nagyon sokan ostromoltak a lehetséges problémákkal, persze nagyon aggódtam, de felesleges volt. Vidd majd mindíg csípőszűrésre amikor csak kell, úgy nyugodtabb leszel Te is. Majd írj ha már világra jött a kis picúr!!! Szorítok nektek, sok boldogságot és egészséget kívánok!

2010. aug. 6. 21:05
 4/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Próbálok nem idegeskedni, de olyan nehéz. Eddig nem is aggódtam, de most elkezdtem. Biztos azért van, mert közeledik az idő...

2010. aug. 6. 21:15
 5/17 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem faros babám született császármetszéssel pár hónapja.

32.héten derült ki hogy medencevégű,még reméltük megrordul de nem így lett!

Mikor megszületett kiderült hogy extrém rövid volt a köldökzsinór,és be is volt szorulva a bordáim közé a baba ezért nem tudott megfordulni.

Még jó hogy nem hallgattam senkire és nem próbáltam mindenféle házi módszerrel rábírni hogy forduljon meg mert az végzetes lett volna:-S

Általában faros és első babánál császármetszést alkalmaznak mert fenáll a veszélye annak hogy természetes szülésnél a test után a fej ami ugye nagyobb nem tud kijönni,így oxigénhiányos állapot léphet fel.

Arr kell még figyelni hogy ha esetleg elfolyik a magzatvíz akkor azonnal vízszintesbe kell tenned magad nehogy előreessen a köldökzsinór!

A császármetszés nem olyan vészes csak az első 2 nap!

Minden jót és könnyű szülést!

2010. aug. 6. 21:31
 6/17 anonim ***** válasza:

Előző vagyok,azt szOkták mondani hogy lehetnek csípőproblémák a faros a babáknál de nekünk csak annyi volt a zárójelentésre írva hogy kötöttebb csípőizületek,elmentünk szűrésre 1 hónaposan(ez kötelező minden babának)és ott mondták hogy semmi baja:-)

Ne aggódj!

2010. aug. 6. 21:40
 7/17 anonim ***** válasza:
nekem egy ismerősöm szült faros babát, sima, normál szülés volt, ma már 10 éves a kislány, semmi baja nem volt soha, makkegészséges
2010. aug. 6. 21:42
 8/17 anonim ***** válasza:
Az én lányom végig medencevégű fekvésű volt, mikor beindult a szülés, akkorra sem fordult meg, sőt lábtartásos is volt, úgyhogy mi már sejtettük régtől, hogy császár lesz, úgy is lett. Nem volt semmi gond, engem inkább az aggasztott volna, ha termászetesen kellett volna megszülnöm, mert az elég veszélyes a babára és az anyukára is. Ne izgulj, még meg is fordulhat, de ha nem, nyugodj bele a császárba, hiszen nem az a lényeg, hogy hogyan születik.
2010. aug. 6. 21:42
 9/17 A kérdező kommentje:

Köszi, megnyugtattatok!

A császárral megbékélek, ha kell, csak legyen egészséges a Picurkám!

2010. aug. 6. 21:50
 10/17 anonim ***** válasza:

Szia!

Unokahúgom is faros baba volt, jobban mondva ült a pociban. A 38. héten elfolyt a víz, császárral született. Írtak fel neki terpesz betétes pelust, de nem lett semmi baja, nem tudom pontosan meddig hordta, de nem sokáig. Már 7 éves és egy tündér bogyó kiscsaj!! Nyugi semmi baj nem lesz, max írnak fel ilyen terpesz pelenkát és ennyi. Egyébként akkor lehet csípő probléma ha simán születik a faros baba és szülés közben beakad, ezért szokták a faros babákat császárral kivenni.

2010. aug. 6. 21:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!